Even de trapvaardigheid testen. | Foto: Annemiek Cornelissen
Even de trapvaardigheid testen. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Politie doet oproep aan slachtoffers aanranding

Lisse n Agenten hielden zondag 28 augustus op de Heereweg een 26-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan die ervan verdacht wordt ten minste twee vrouwen te hebben aangerand in het centrum van Lisse. Mogelijk zijn er meerdere slachtoffers.

De politie roept mensen op die de laatste tijd in de omgeving Lisse door een man zijn lastig gevallen of aangerand, zich bij de politie te melden. De verdachte zou op zaterdag 27 augustus een vrouw in de Wagenstraat hebben aangerand en op zondag 28 augustus een vrouw op de Ruishornlaan. De man heeft inmiddels bekend, maar de politie onderzoek of hij mogelijk betrokken is geweest bij meerdere zedendelicten.

De politie vraagt mensen die de afgelopen maanden zijn lastig gevallen of aangerand in de omgeving van Lisse, zich te melden. Eventuele slachtoffers die nog niet met de politie hebben gesproken, kunnen contact opnemen met de recherche via 0900-8844.


Verkeersdag bij de Vosse

Hillegom n De scholen zijn weer begonnen, dus in verband met de landelijke actie die hiermee samenvalt was vrijdag 2 september een verkeersdag op het terrein van zwembad De Vosse.

Aan deze dag deden ongeveer 150 leerlingen van de groepen 6 van de Hillegomse Basisscholen mee. De organisatie van de dag was in handen van Veilig Verkeer Hillegom. Verder werkten de Hillegomse brandweer en een groot aantal vrijwilligers mee. Centraal stonden de dode hoek van de vrachtwagen, het bevrijden van een slachtoffer die onder een auto was gekomen, omdat deze op de fiets het populaire Pokemonspel speelde, trapvaardigheid en het verkeersspel Ren je rot, waarbij de kinderen vragen moesten beantwoorden over situaties in het verkeer en de verkeersborden moesten kennen.


Politiek actief worden

Lisse n De gemeente organiseert twee informatieavonden over raadslidmaatschap. De eerste avond is op dinsdag 20 september, de tweede op woensdag 5 oktober.

Beide bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Heereweg 254.. Iedereen die interesse heeft in de lokale politiek en daarin actief zou willen worden is van harte welkom.

In maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De politieke partijen gaan daarom op zoek naar nieuwe kandidaten voor het raadslidmaatschap. Wie ambities op dit vlak heeft, kan tijdens de informatieavonden veel informatie krijgen. Op dinsdag 20 september staat centraal: 'Wat wil ik, wat geef ik en wanneer wordt iets een politieke aangelegenheid?'. Woensdag 5 oktober draait alles om de vraag: 'Hoe kan ik als raadslid voor elkaar krijgen wat ik wil?'. Burgemeester Lies Spruit en griffier Marianne Verhoev zijn aanwezig, net als een aantal van de huidige raadsleden. Geïnteresseerden die meer info wensen, of zich juist willen aanmelden voor de bijeenkomst(en), kunnen contact opnemen met griffier Marianne Verhoev via 433 120 of mverhoev@lisse.nl.


Zingen bij popkoor HI5

Hillegom n Popkoor Hi5 heeft voor het nieuwe seizoen enkele plaatsen voor enthousiaste mensen die van zingen houden.

Hi5 is een gezelligheidskoor, dat graag serieus wil repeteren om vier stemmige partijen voor het hele koor, maar ook nummers in kleine groepjes in te studeren. Ze treden een paar keer per jaar op. Liefhebbers zijn welkom tijdens een proefrepetitie donderdag van 20.00 tot 22.15 uur in de gemeenschapsruimte van Bloemswaard (Garbialaan). Meer info: 06 4626 5249.