Hoe je veilig een vuurtje kunt maken, laten de scouts graag zien. | Foto: pr
Hoe je veilig een vuurtje kunt maken, laten de scouts graag zien. | Foto: pr Foto: Ruth Eppink

Leer veilig een fikkie stoken bij de scouts van De Lisser Kaninefaten

LISSE n Scoutinggroep De Lisser Kaninefaten houdt op zaterdag 10 september van 10.00 tot 14.00 uur voor kinderen van 5 tot 11 jaar diverse outdoor workshops.

Jongens en meisjes kunnen ter plekke kiezen welke workshop ze willen doen. De workshops hebben als thema buiten zijn, natuur en creativiteit. Ook wordt er een groot bosspel in het Keukenhofbos georganiseerd.

De workshops zijn gratis en hebben als thema buiten zijn, natuur en creativiteit

De workshops waaruit de kinderen kunnen kiezen zijn onder andere 'maak je eigen kampvuur' of 'maak je eigen elastiekjes pistool'. Verder kan er worden gekookt op een houtvuur en een boog met pijlen gemaakt worden. Die zelfgemaakte pijl en boog moet natuurlijk wel uitgeprobeerd worden. Ook kunnen kinderen leren pionieren. Dat is van hout en touw kleine voorwerpen maken, bijvoorbeeld een katapult. Ook is er een spannende speurtocht en kan van de kabelbaan geroetst worden. Al deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door de deskundige vrijwilligers van de scoutinggroep.

De workshops worden gegeven in en rond het clubhuis van Scoutinggroep de Lisser Kaninefaten, Loosterweg Zuid 4 (kruising Spekkelaan). Voor de deelnemers staat daar wat te drinken klaar. Ook ouders zijn van harte welkom. Zij kunnen deelnemen aan een vrijblijvende wandeltocht en voor hen is er tevens iets te drinken. Alle activiteiten die dag zijn gratis.

Overvliegen

Aansluitend aan de workshops start om 14:00 uur het jaarlijkse overvliegen van de groep. Bij deze activiteit gaan kinderen die te oud zijn voor hun groep over naar de volgende leeftijdsgroep. Dit is altijd een feestelijke gebeurtenis. Iedereen is van harte welkom om dit mee te maken.

Avontuurlijk

Plezier staat bij scouting voorop. Maar scouting is meer. Bij scouting verkennen kinderen en jongeren de wereld om zich heen. Ze verleggen steeds hun grenzen. Eerst nog speels (vanaf 5 jaar), later steeds avontuurlijker en met meer uitdaging. Spelenderwijs leren ze hun eigen verantwoordelijkheid kennen. Ze worden zelfstandig en nemen steeds meer hun eigen beslissingen. Leiding wordt in dit traject steeds meer begeleiding. Zo helpt de scouting kinderen bij het ontwikkelen van hun persoonlijkheid. Kijk voor meer informatie over de oudste scoutinggroep van Lisse op de website www.kaninefaten.nl, of mail naar info@kaninefaten.nl.