Afbeelding
Foto: Ruth Eppink

Waar droomt u van?

I have a dream. Meer dan 50 jaar geleden sprak Martin Luther King zijn droom uit van een wereld waarin mensen elkaar gelijkwaardig behandelen en niet beoordelen op afkomst of huidskleur. Ik krijg er nog steeds kippenvel van. De kracht achter zijn woorden is voelbaar. Hij had een droom. En u, heeft u een droom?

De droom van Martin Luther King was groot, een droom die de wereld moest veranderen. Het bracht de dominee steeds weer in beweging om dat te doen wat nodig was, om deze droom proberen te verwezenlijken. Stap voor stap.

Stralen

We hebben allemaal dromen en doelen nodig, die ons in beweging houden. Iets om naar toe te leven zorgt ervoor dat de levensenergie in ons stroomt. En het verwezenlijken van deze dromen doet ons stralen! Maakt u tijd om te luisteren naar uw dromen? Om werkelijk te voelen wat leeft in uw hart?

Gaat u er eens uitgebreid voor zitten. Wat wilt u graag doen in uw leven? Wat wilt u bereiken? Wilt u het roer omgooien en ander werk? Wilde u altijd al toneelspelen, paardrijden, een boek schrijven? Wilt u het contact met een familielid herstellen? Wilt u zich inzetten voor andere mensen? Wilt u….

Aan de slag

We verliezen onze droom nogal eens uit het oog. Soms omdat andere dingen belangrijker lijken of andere mensen om aandacht vragen (en wij dat blijven geven). Houdt uw droom levend door het letterlijk een plek te geven in uw leven. Ga aan de slag met een vel papier en stiften en schrijf vervolgens uw droom, uw doel op papier. Plak het op een zichtbare plek in huis, zodat u regelmatig herinnerd wordt aan wat u te doen hebt. Op de kastdeur in mijn slaapkamer hangt zo'n vel papier. Eén doel op dat papier was 'column'. Ik wil ook schrijven om zo andere mensen te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling.

Vier iedere stap

Wat houdt u nu nog tegen om uw droom te gaan verwezenlijken? Vaak hebben we een kritische stem in ons die vertelt 'dat we het toch niet kunnen', 'dat het niet voor ons is weggelegd'. Ook 'doe nou maar gewoon' of 'wie ben jij om dat te doen' is een veelgehoorde innerlijke criticus! En wat kunnen we toch een last hebben van deze stemmen. Hoelang heeft u hier al naar geluisterd? Wat heeft u dat opgeleverd? Tijd om ze aan de kant te zetten en te luisteren naar de stem van uw hart! En durf gerust groots te dromen. De ervaring leert dat als u voor uw droom gaat staan en het deelt met anderen, er mensen op uw pad komen die u gaan helpen deze te realiseren.

En dan gewoon beginnen. Stap voor stap. Denk niet na één stap 'ik krijg het nooit voor elkaar'. Vier iedere stap die u maakt richting uw droom. Visualiseer regelmatig hoe het zou zijn als u uw doel heeft bereikt. Hoe zou dat zijn? Wat zou dat voor verandering brengen in uw leven? Ik gun u uw dromen. Weet u wat u te doen staat? Blijft het bij dromen? Of…..

Go! U kunt NU een eerste stap zetten. Denk vooral in mogelijkheden. Hoe kan het wél?! En loopt u toch vast? Deel uw droom met anderen, vraag hulp. Samen staan we sterk!

Angela Roelen is levenscoach in het Centrum voor Bewustzijn in Lisse. In haar praktijk LiefdeWerk begeleidt ze jongeren en volwassenen bij levensvragen. Iedere vrijdag houdt ze gratis inloopspreekuur van 13.00-14.30u. Voor meer informatie: www.liefdewerk.info.