Mede organisatoren Dorota Zarembska en haar man. | Foto: Kees van Zuijlen
Mede organisatoren Dorota Zarembska en haar man. | Foto: Kees van Zuijlen Foto: kees van zuijlen

Pools 7 tegen 7 toernooi is meer dan voetbal

Lisse n Met elf ploegen waarvan acht Poolse, twee Belgische en één Bulgaarse formatie had de organisatie aan belangstelling niet te klagen.

Door Kees van Zuijlen

Poolse 7 tegen 7 toernooi dat zondag 11 september plaatsvond was dan ook zeer geslaagd. Ploegen als Untouchebals, FC Scakake, Victoria, HVV Ras Den Haag,Custom,The Buldogs met twee teams (1 en 2) Football Fanatics, FC Medrevo (Bul), Husaria Antwerpia en FC Polonia Gent (de laatste twee uit België).

Een gezelschap dat graag verschijnt op het toernooi.

En niet zonder reden, gelet op de vele activiteiten om het voetbal heen.

Zo had men een buffetbar met originele en ambachtelijk bereide koekjes en gebak, een veiling en natuurlijk een strak voetbalschema in elkaar gedraaid.

Gezegend met een heerlijk zonnetje tijdens de wedstrijden hadden ouders, kinderen en andere belangstellenden het uitstekend naar de zin. "Dat is waar we het voor doen" stelt Dorota (een van de organisatoren) vol trots, die mede namens de overige teamleden van de organisatie de wens uitspreekt dat deze editie een vervolg krijgt.

Het toernooi meer dan alleen voetbal: het is een groot familiair gebeuren. De opbrengst (590 euro) van de veiling was bestemd voor een Pools gezin dat vanwege een verkeersongeval zwaar in de problemen zit.

Met een 5-1 overwinning versloeg de Bulgaarse formatie FC Madrevo de Untouchebals en werden overtuigend winnaar van deze eerste editie. Derde werd HVV RAS uit Den Haag. "Veel dank gaat ook uit naar de arbiters", steld Dorota na afloop. "Tenslotte hebben zij bijgedragen het toernooi in goede banen te leiden. Zonder scheidsrechters en de mensen van de Eerste Hulp geen toernooi.

Daarom zijn we terecht dankbaar en kijken vol verwachting uit naar komend jaar om het nog beter en nog groter te maken."


Biljarters Luto naar finale Libre

Lisse n Dirk Schaap en Kees van Mechelen van Biljartvereniging Luto hebben zich voor de finale Libre van het Gewest KNBB Duinstreek geplaatst.

Na de voorwedstrijden die vorige week zijn gespeeld zijn deze twee heren geplaatst voor de finale bij Onderons in Beverwijk, deze finale wedstrijden worden op 16-17 en 18 september gespeeld.

Schaap gaat als tweede geplaatste speler en Van Mechelen als vijfde geplaatste speler. De finale bestaat uit acht spelers.

De winnaar gaat op voor de landelijke finale.


Clubkampioenschappen skeeleren voor de jeugd

Lisserbroek n De IJs- en Skeelerclub Lisserbroek houdt zaterdag 17 september voor het eerst in haar bestaan de clubkampioenschappen skeeleren voor haar jeugdleden tot en met 18 jaar.

Inschrijven kan vanaf 12.30 uur.

De eerste van de in totaal vier onderdelen start om 13:00 uur. Iedere deelnemer start met een sprint van 100 meter, gevolgd door een sprint van 200 meter individueel.

Vervolgens tonen de deelnemers hun behendigheid in een slalomparcours over 330 meter.

Skeeleren of inline skaten is een zeer populaire sport. Het is niet alleen leuk om zelf te doen, maar ook spectaculair om naar te kijken. De verwachting is dat van de ruim 150 jeugdleden vrij veel de uitdaging aan willen gaan.

Het kampioenschap skeeleren wordt afgesloten met een marathon waarna de prijsuitreiking volgt. Iedereen is van harte welkom om de verrichtingen van de aanstormende jeugd te bewonderen.

De wedstrijden vinden plaats op de skeelerbaan in Lisserbroek aan de Hillegommerdijk 53. Er is voldoende parkeerplaats aanwezig.

Meer informatie is te vinden op de website van de ijs- en skeelerclub Lisserbroek: www.ijs-skeelerclublisserbroek.nl