Op de bloembollenmarkt zijn exclusieve soorten te koop. De kwekers geven ook advies over het planten en verzorgen van de bollen. | Foto: Arie in 't Veld
Op de bloembollenmarkt zijn exclusieve soorten te koop. De kwekers geven ook advies over het planten en verzorgen van de bollen. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Ruth Eppink

Bloembollenmarkt op Keukenhof

LISSE – Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, wordt in Keukenhof weer de Bloembollenmarkt gehouden. Deze vindt dit keer plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis.

Door Arie in 't Veld

Tientallen kwekers die zich gespecialiseerd hebben in het kweken van niet-alledaagse soorten bolgewassen, bieden hun producten aan. De kleur van het voorjaar maakt plaats voor een markt waar zij hun bloembollen tonen. De Keukenhof-tuinmannen verzorgen bovendien plantdemonstraties en de bezoeker ontvangt nuttige tips en adviezen.
De Keukenhof Bloembollenmarkt is een begrip voor een ieder die geïnteresseerd is in bloembollen en tuinieren. Een uitzonderlijk groot aanbod van bloembollen, waaronder vele exclusieve soorten, wordt aangeboden door kwekers. Men ontvangt zo uit de eerste hand informatie over het planten en verzorgen van de verschillende soorten bollen. Specialisten vertellen hoe men thuis het meest succesvol met bollen kan zijn. De bloembollenmarkt is niet alleen dé markt voor de liefhebber van de bijzondere bolbloemen, ook is er aandacht voor het educatieve aspect. Keukenhof zelf blijft wat het planten betreft ook niet achter, want in de komende maanden worden er in ongeveer 7 miljoen bloembollen op het tentoonstellingsterrein geplant.

Dutch Design

Tijdens de bloembollenmarkt wordt ook het mozaïek in bollen gepresenteerd voor het Keukenhof-thema van 2017: Dutch Design. Volgend jaar is Keukenhof geopend van 23 maart t/m 21 mei 2017.


Johannesschool ontvangt verkeersveiligheidslabel

Hillegom n Na een aantal jaren hard werken heeft de Johannesschool het verkeersveiligheidslabel van 'School op Seef' behaald.

Om voor dit het label in aanmerking te komen moet je als school voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder theoretisch en praktisch verkeersonderwijs in alle leerjaren.

De Johannesschool heeft aangetoond hieraan te voldoen en daarom is het label op 25 april toegekend. Woensdag 7 september heeft wethouder Fred van Trigt de Johannesschool bezocht om dit te vieren. Hij heeft een praktische verkeersles van groep 6 op het schoolplein bijgewoond.

De leerlingen oefenden daar hun fietskunsten in drie verschillende verkeerssituaties.

Daarna werd het behaalde vignet officieel overhandigd aan Michel de Zwart, directeur van de Johannesschool.