Afbeelding
Foto: Ruth Eppink

101 leerlingen voor OBS De Zilvermeeuw

Lisserbroek n In de eerste week van het nieuwe schooljaar vierde De Zilvermeeuw een feestje. Door een gestage stijging van het leerlingenaantal begon de openbare school in Lisserbroek voor het eerst in twaalf jaar het schooljaar met meer dan 100 leerlingen.

Omdat het er precies 101 waren, was het thema snel bedacht: 101 dalmatiërs. De kinderen en de juffen en meesters kwamen in het zwart-wit naar school, een aantal zelfs verkleed als dalmatiër, de school was versierd met witte ballonnen met zwarte stippen en bijna alle 101 kinderen gingen op de foto. Een bakje 'pupcorn' en een glas limonade maakten het feest compleet.

Hoogbegaafden

Directeur Mirjam Berkhout geeft aan dat de groei van het leerlingenaantal onder meer te maken heeft met de instroom van hoogbegaafde kinderen. "Op De Zilvermeeuw is in januari 2014 een Leonardogroep gestart, waar deze kinderen onderwijs krijgen dat past bij hun specifieke behoefte. Daar was duidelijk vraag naar, want inmiddels zijn er twee Leonardogroepen in onze school." Volgens Berkhout is het voortbestaan van de school in eerdere jaren met een stuk minder leerlingen nooit in gevaar geweest.


Bloes Broers bij Thuys

Hillegom n Tijdens up to the pub 2016, zaterdag 17 september, treden in café Thuys aan de Haven 20 de Bloes Broers op.

Dit optreden vindt plaats tijdens de Hillegomse feestweek. In het programmaboekje van de Harddraverijvereniging Hillegom en Omstreken staat een andere band vermeld. De Bloes Brothers gaan er een echt feestje van maken.

Al bijna dertig jaar zijn de broers Hans en Herman Schoone samen met drummer Marc Huis in 't Veld en leadgitarist Vincent Hiemstra bekende namen in het blueswereldje.


PCOB ontvangt dominee Annelies Moolenaar

Lisse n Dominee Annelies Molenaar vertelt tijdens de eerste PCOB-middag na de vakantie over haar predikantschap.

De oud-Lissese is sinds mei 2015 verbonden aan de Gereformeerde (Klister)Kerk. Eerder was zij ziekenhuispredikant en pastoraal werker in Middelburg. Zoals gebruikelijk wordt de bijeenkomst gehouden in Rustoord, Rustoordlaan 1. De nieuwe vergaderlocatie van de PCOB aldaar is 'Het Bollenveld', nabij het restaurant. De bijeenkomst start om 14.45, een kwartier eerder gaat de zaal open. De toegang is gratis, maar een kopje koffie of thee kost 1 euro.