Losliggende klinkers aan de rotonde aan de Van den Endelaan/Wilhelminalaan. | Foto: Annemiek Cornelissen
Losliggende klinkers aan de rotonde aan de Van den Endelaan/Wilhelminalaan. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: Annemiek Cornelissen

Rotondes krijgen nu al opknapbeurt

Hillegom n De gemeente laat herstelwerkzaamheden plegen aan twee rotondes aan de N208. En dat is zeker geen overbodige luxe. Raadlid Co Jansen (Bloeiend Hillegom) heeft de staat waarin de rotondes verkeren, al een aantal maal onder de aandacht gebracht van de raad en het college.

"Veel vrachtwagens die over deze doorgaande weg door Hillegom rijden, nemen de rotondes te krap, zodat ze over de klinkers op de binnenrand rijden. Toevallig ben ik civiel technisch onderlegd en weet hoe het is om op een vrachtwagen te rijden: vanuit deze kennis heb ik gezegd: dit gaat niet goed. Zo'n kei kan uit de weg schieten als een projectiel, met alle gevolgen van dien. Het is wachten op het eerste ongeluk."

Stappen

Maar de gemeente neemt nu dus stappen. Het betreft de rotonde aan de Van den Endelaan ter hoogte van de Wilhelminalaan en die ter hoogte van de Sixlaan.

Onlangs zijn deze rotondes nog prachtig verfraaid met bloemen en struiken. Het gevolg van de werkzaamheden is dat deze bloemen en struiken tijdelijk verwijderd moeten worden.

Voor uitgebloeide bloemen komt definitieve beplanting

Omdat de gemeente Hillegom wist dat deze herstelwerkzaamheden nog uitgevoerd moesten worden, zijn vorig najaar bij het planten van de bloemen en struiken in eerste instantie veel eenjarige bloemen aangeplant.

Deze zijn nu nagenoeg uitgebloeid en worden om die reden verwijderd.

Kleurrijk

Als de werkzaamheden zijn afgerond, wordt in het najaar de definitieve beplanting aangebracht. De rotondes krijgen dan komend voorjaar weer dezelfde kleurrijke uitstraling die ze deze zomer ook hebben gehad. Voor volgend jaar staat de derde fase van de opknapbeurt van de N208 op het programma: het deel van de Trompstraat tot en met de kruising met de Weerlaan. De kruising moet daar plaatsmaken voor een rotonde.

Tijdsduur

De werkzaamheden aan de rotondes bij de Wilhelminalaan en ter hoogte van de Sixlaan beginnen vrijdag 16 september om 18.00 uur en duren tot zaterdag 17 september circa 20.00 uur.

Klinkerstrook wordt vervangen door asfalt

De klinkerstrook aan de binnenzijde van deze rotondes, waarvan een deel nu los ligt, wordt vervangen door asfalt.