Het Hillegomse team De Zuilen viel helaas niet in de prijzen.| Foto: Annemiek Cornelissen
Het Hillegomse team De Zuilen viel helaas niet in de prijzen.| Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Nederlands Kampioenschap Forelvissen

Hillegom n Bij Forelvisvijver De Zuilen werd zaterdag 1 oktober het NK Forelvissen gehouden.

Door Annemiek Cornelissen

De organisatie was in handen van de Nederlandse Vereniging van Forelvisvijvers. Dit bijzondere evenement wordt jaarlijks georganiseerd en wisselt steeds qua locatie. Deze keer viel de beurt aan Hillegom en het was opvallend om te zien hoe druk het was.

Zo'n 150 vissers waren aanwezig en er werd gevist in groepsverband. Dit betekende dat 26 teams uit het hele land aanwezig waren en streden om de felbegeerde wisselbeker. Door het mooie weer konden de vissers van 's morgens vroeg tot laat in de middag vissen. Na afloop werd de vangst gewogen: een hele klus, die een paar uur in beslag nam. Na een spannende strijd werd het team van Toms Creek eerste. Tweede werd het team De Berenkuil. Beide teams kregen een beker en natuurlijk een luid applaus van de overige deelnemers.

Het team van De Zuilen viel niet in de prijzen, maar kan desondanks terugkijken op een gezellige en sportieve wedstrijd waarbij alles uit de kast werd getrokken om te winnen.


AquaSoos in De Waterkanten

Lisse n De AquaSoos is een zweminstuif voor oudere zwemmers. Iedere dinsdag zwemmen zij anderhalf uur onder begeleiding van instructeurs van Sportfondsen Lisse in het extra verwarmde water.

Het deelnemen aan de AquaSoos zorgt voor zowel geestelijke als lichamelijke ontspanning, en dat de spieren en gewrichten soepel blijven. Maar het is ook vooral een gezellig activiteit. Doordat de oefeningen in het water uitgevoerd worden, hebben deze relatief weinig impact op de gewrichten. De AquaSoos is verdeeld in 3 blokken. De les begint in het diepe bad met watergymnastiek. Daarna wordt er met de groep gezellig een kopje koffie of thee gedronken (dit is inclusief) en tot slot is er de keuze om de zwemslagen aan te leren en te verbeteren in het diepe bad of bewegen op muziek in het ondiepe bad.

Kortom, AquaSoos is een leuke en unieke activiteit om de spieren en gewrichten soepel te houden! Ook zin in een afwisselende en uitdagende training? De AquaSoos is elke dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur. Inschrijven is niet nodig, deelnemers kunnen op ieder moment instromen. Meer informatie en een filmpje van de activiteit is te vinden op www.sportfondsenlisse.nl.


Meerlandenfonds verdeelt 55.000 euro

Regio n De inschrijving voor het Meerlandenfonds is gestart op 1 oktober.

Omdat het Meerlandenfonds in 2016 voor de tiende keer plaats vindt, heeft Meerlanden 10 procent extra in het fonds gestort. Er valt dit jaar dus 55.000 euro te verdelen onder (sport)verenigingen en goede doelen. Vrijwilligers van goede doelen en (sport)verenigingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden kunnen tot 1 november aanstaande een aanvraag indienen via www.meerlanden.nl/inschrijven.

Voor goede doelen is de maximale bijdrage 2.500 euro en voor (sport)verenigingen maximaal 1.000 euro. Begin december ontvangen de aanvragers bericht over toekenning dan wel afwijzing. De uitreiking van het Meerlandenfonds staat aan het einde van het jaar gepland.


Spelen voor jong en oud bij Marijke

Lisse n Een creatieve middag voor de jeugd van 5 t/m 8 jaar, maar ook klaverjassen op donderdagavond. Het kan bij speeltuin Marijke.

Aan de Crocussenstraat 3A kunnen de kinderen woensdag 12 oktober tussen 14.00 en 15.30 uur lekker knutselen. Dit is gratis voor leden; niet-leden betalen 2,50 euro. Het klaverjassen is op donderdag 13 en 27 oktober bij Marijke. Vanaf 20:00 uur staat de koffie klaar en worden de kaarten geschud. Kosten: 5 euro per koppel.


Organist Everhard Zwart in Agathakerk

Lisse n Stichting Vrienden van het Adema-orgel heeft zaterdag 8 oktober het laatste orgelconcert van het seizoen.

Voor deze gelegenheid is organist Everhard Zwart uitgenodigd, die grote bekendheid geniet in zowel binnen- als buitenland.

Op het programma staan vier prachtige werken. Zwart begint met de monumentale Toccata en Fuga in d/D, Op. 59 nr. 5 en 6 van Max Reger. Vervolgens het lieflijke Andante cantabile en het speelse Scherzo uit de vierde symfonie van Charles-Marie Widor. Het derde onderdeel is gewijd aan het beroemde Choral 3 van César Franck. Tot besluit speelt Zwart de integrale Lyric Symphony van Rulon Christiansen, dat in 2009 werd gecomponeerd.

Het orgelconcert is, zoals gebruikelijk, vrij toegankelijk. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje.