Peuters kunnen lekker hun gang gaan. | Foto: Annemiek Cornelissen
Peuters kunnen lekker hun gang gaan. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Peutermarkt in de bieb

Hillegom n In de bibliotheek aan de Sportlaan werd zaterdag 1 oktober een peutermarkt gehouden.

Ongeveer 75 ouders vonden samen met hun peuters de weg naar dit gebeuren. Een groot aantal organisaties, instellingen en verenigingen gaven acte de présence en zij deden allemaal hun best om zich op zo'n bijzonder mogelijke wijze te presenteren aan het publiek. Naast Centrum voor Jeugd en Gezin, de Speel-o-theek, de Hillegomse Muziekschool en Speeltuin Jeugdland, waren vele andere kraampjes aanwezig. Volgens Ingrid Reering, vestigingscoordinator van de Hillegomse Bibliotheek is met de peutermarkt precies bereikt wat de organisatie voor ogen had: "We wilden ouders van peuters laten zien wat er allemaal is voor deze doelgroep. Daarom hebben we een grote variatie aan deelnemers uitgenodigd om deel te nemen." Aan hen werd ook gevraagd iets mee te nemen voor een goodiebag, die na afloop werd uitgedeeld. Ruim 75 goodiebags wisselden van eigenaar en volgens Ingrid Reering is dat een fantastisch resultaat. "Super om te zien hoeveel belangstellenden er op deze eerste peutermarkt zijn afgekomen. Ook bij weggaan tijdens het uitdelen van de tasjes hoorden we alleen maar positieve reacties. Voor ons reden temeer om het volgend jaar weer te doen. Misschien gaan we dan nog groter uitpakken en gaan we de baby's erbij betrekken."


Wethouder roept hulp in

Hillegom n Wethouder Jeroen Verheijen roept donderdag 6 oktober de hulp in van leerlingen 1 havo en 1 mavo/havo van het Fioretti College in het kader van Projecten en Masterclasses.

Het Fioretti College biedt dit programma aan de leerlingen om ze de vaardigheden, die ze in hun schoolcarrière nodig hebben, in de praktijk aan te leren. Het eerste project ging over hun droom wat afgesloten is met een presentatie van hun droom aan de klasgenoten. Tijdens het tweede project wordt de hulp ingeroepen van de leerlingen door de wethouder. Het college heeft namelijk de opdracht om de omgevingsvisie op te stellen. Uit verschillende lagen van de bevolking van Hillegom wordt mensen gevraagd hierover mee te denken. Zo ook de leerlingen van het Fioretti College. 6 oktober is dus een kick-off met aansluitend een fietstocht langs de verschillende locaties die aangewezen worden voor de te ontwikkelen omgevingsvisie.