SDO in de aanval. | Foto: pr
SDO in de aanval. | Foto: pr Foto: Caroline Spaans

SDO pakt zegereeks weer op

Hillegom n Nadat SDO vorige week van de koploper Weidevogels had verloren, speelde het afgelopen weekend tegen de Sperwers uit Rotterdam. Deze wedstrijd werd nadat de Hillegommers 0-2 achtergestaan hadden eenvoudig gewonnen met 17-14.

De start van de competitie is voor Hillegomse korfballers zeer voortvarend geweest, tot vorige week waren er louter overwinningen. Vorige week bleek Weidevogels een maatje te groot waardoor SDO hun eerste wedstrijd verloor, deze week kwamen de Sperwers uit Rotterdam op bezoek. Een bekende tegenstander voor SDO, vorig jaar werd twee maal tegen hen gespeeld en beide ploegen wonnen een keer.

Om in de top van het klassement mee te blijven doen was het voor SDO zaak om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Het begin van de wedstrijd was voor de Sperwers, zij namen op het gras op de Zanderij een 0-2 voorsprong. Hierna leken de Wit-blauwen wakker te worden en wat volgde was een doelpuntenreeks waar onder andere Jaimy Juffermans en Laura Spreeuw scoorde.

De Rotterdammers kwamen lastiger tot doelpunten en bij SDO leek het allemaal beter te gaan lopen, wat tot gevolg had dat de ruststand 10-5 bedroeg.

Er leek voor SDO niets aan de hand, maar toch kwamen de Sperwers sterk uit te kleedkamer en wisten driemaal op rij te scoren waardoor het weer een wedstrijd werd.

Maar aan de hand van Michael van der Geest en Luuk Zwaan bleef SDO aan de goede kant van score en kwam de overwinning nooit in gevaar. Door deze overwinning blijft SDO tweede op de ranglijst.

Volgende week spelen ze tegen de studentenvereniging Erasmus uit Rotterdam.


Euro voor Vrienden van Oud Hillegom

Hillegom n Rabobank Bollenstreek houdt van 4 tot en met 17 oktober de Clubkas Campagne. Leden bepalen welke verenigingen een donatie krijgen. Iedere stem is 1 euro waard. Ook de Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft zich hiervoor ingeschreven.

In 2015 werden de Vrienden verrast door de toekenning van 5.000 euro. Dit bedrag hebben zij gebruikt voor de verwezenlijking van een aantal wensen, zoals het starten van Verhalentafels over de Hillegomse geschiedenis.Ook de financiƫle armslag voor de nieuwe werkgroep Bomen is mogelijk gemaakt door deze bijdrage. En in september kon een gerestaureerde gevelsteen uit het Armen- en weeshuis worden geschonken aan de Protestantse Gemeente PKN. Ook voor 2016 hebben de Vrienden nog een aantal wensen die te maken hebben met het verbinden van de Hillegomse geschiedenis met de mensen die er nu wonen, leven, winkelen en recreƫren.

Daarom hopen de Vrienden ook in 2016 veel stemmen te mogen ontvangen in de Rabobank Clubkas Campagne.