Wethouder Cees Ruigrok feliciteerde voorzitter Erik Plantenberg (rechts) met de nieuwbouw | Foto: A. in 't Veld
Wethouder Cees Ruigrok feliciteerde voorzitter Erik Plantenberg (rechts) met de nieuwbouw | Foto: A. in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

Accommodatie Iris goed op weg

LISSE n Na een bouwperiode van ongeveer een half jaar is het eindelijk zover: de nieuwe accommodatie van Roeivereniging Iris is in casco gereed.

Door Arie in 't Veld

Er moet nog veel werk verricht worden door de vrijwilligers van de vereniging om het onderkomen aan de Ruishornlaan aan de binnenzijde goed af te werken en het buitenterrein mooi af te maken, maar het gebouw staat en Iris is zelfs al officieel verhuisd. Voorzitter Erik Plantenberg liet woensdag tijdens een kleine bijeenkomst ter gelegenheid van de oplevering blijken blij en trots te zijn op het feit dat deze accommodatie kon worden gerealiseerd.

Het gebouw biedt plaats aan 70 boten in alle mogelijke lengtes. "Het is geweldig dat we dit samen met de gemeente en sponsors voor elkaar hebben gekregen. Acht jaar geleden hadden we hier alleen nog maar op kunnen hopen," aldus Plantenberg. "Bij de bouw zijn veel materialen van andere gebouwen hergebruikt. Zoals de vloer van sporthal Meerzicht en spullen uit de gesloopte school Uitermeer. Ook kregen we medewerking van (de oude) Hobaho wat betreft ons tijdelijke onderdak, en subsidies en materialen van diverse bedrijven. Daar zijn we heel dankbaar voor. Het heeft ertoe bijgedragen dat we binnen de vooraf gestelde financiƫle kaders konden blijven. Het was overigens een duik in het diepe. Voor ons en voor de gemeente die vrij plotseling geconfronteerd werd met een nieuwe vereniging met groeipotentie. Inmiddels hebben we 170 leden en ik ga ervan uit dat de nieuwe accommodatie de groei stimuleert. We roeien overal in Europa, zoals in Venetiƫ en Parijs. Het ging overigens niet allemaal vanzelf; we hebben zelfs eens met een boot van elf meter (we hebben ze nog langer....) voor het gemeentehuis gestaan om tot uitdrukking te brengen dat de nood hoog was." Wethouder Cees Ruigrok herinnerde zich die manifestatie nog. "Ook heb ik het toenmalige onderkomen aan de Greveling bezocht en raakte er van overtuigd dat het zo niet verder kon. Wij zijn trots op deze vereniging en ik hoop van harte dat ze inderdaad zal doorgroeien."

Plantenberg hoopt over een paar maanden een grote opening te kunnen organiseren. "Dan is iedereen van harte welkom in ons nieuwe onderkomen."