Vele cadeautjes en vooral bloemen voor juf Annette die als zelfstandig talentcoach aan de slag gaat. | Foto: pr
Vele cadeautjes en vooral bloemen voor juf Annette die als zelfstandig talentcoach aan de slag gaat. | Foto: pr Foto: pr

Een huis vol bloemen voor juf Annette

Lisse n Na 28 jaar heeft Annette Damman afscheid genomen als intern begeleider van Jenaplanschool De Waterval. Ter ere van het vertrek was er een speciale viering in het leven geroepen, waarvoor alle leerlingen van de school iets hadden voorbereid. Om het afscheid definitief te maken mocht Annette als een echte karateka nog een 'onderwijs-muur' intrappen.

In de bijna dertig jaar dat Annette werkzaam was op De Waterval is zij niet altijd intern begeleider geweest. "Ik ben begonnen als groepsleerkracht in de bovenbouw en heb ook een nieuwe kleutergroep helpen opzetten. Pas in 2001 ben ik intern begeleider geworden. Er zullen dus nog kinderen zijn die mij als juf hebben gehad", vertelt Annette.

Zorgdirecteur

Als intern begeleider coördineerde Annette de zorg op de school, begeleidde zij het team en hield zij op onderwijsgebied alle grote lijnen in de gaten. "Ik noem een intern begeleider vaak de zorgdirecteur van de school."

Doos

Als je Annette vraagt naar haar leukste dag op De Waterval, dan denkt zij direct aan de dag dat groep 8 haar had verrast voor haar verjaardag. "De leerlingen hadden geregeld dat mijn man uit een grote doos kwam springen. De zelfstandigheid en creativiteit van de Waterval-leerlingen is iets wat mij nog steeds kan verbazen."

Als Watervaller in hart en nieren is Annette trots op het verrijkingsonderwijs dat De Waterval hanteert. 'Ondanks dat wij ook met methodes en een leerlingvolgsysteem werken, bedienen wij binnen de tweejarige groepen kinderen op drie niveaus. Waarbij wij ook nog eens het individuele kind niet uit het oog verliezen", zegt Annette zichtbaar trots.

Talentcoach

"Ik heb nog steeds veel plezier in mijn werk op De Waterval, alleen hebben mijn studies er mede aan bijgedragen dat de wereld achter de rode Waterval-deur lonkt." Het werk dat zij op De Waterval deed zet Annette als talentcoach voort in haar eigen praktijk Licht Op Talent. Annette zal zowel kinderen als volwassenen gaan coachen in het ontdekken van hun eigen kwaliteiten en talenten.

Nagenieten

Nagenieten van dit mooie afscheid zal Annette nog zeker, al is het maar door de enorme hoeveelheid bloemen in haar huis. "Het feit dat elk kind de moeite had genomen om een bloem voor mij mee te nemen vind ik heel speciaal."

'Groep 8 verraste mij ooit met een doos waaruit mijn man kwam springen'