Afbeelding
Foto: annemiek cornelissen

n Rem-reactietest met behulp van Veilig Verkeer Nederland

Hillegom n In de Hoeksteen werd dinsdag 4 oktober weer een opfriscursus gehouden voor 55+ automobilisten.

Veertig deelnemers uit de regio kregen tekst en uitleg over theorie en praktijk in het verkeer van instructeurs van autorijscholen.

De organisatie was zoals vanouds in handen van Veilig Verkeer Nederland afdeling Hillegom, die er de afgelopen jaren een traditie van heeft gemaakt deze activiteit ieder jaar rond deze tijd te organiseren. De cursus bestond uit diverse onderdelen, waaronder een ogen- en gehoortest en een gesprek over het gebruik van medicijnen in het verkeer.

Ook konden deelnemers een rem-reactietest doen en rijden met een gecertificeerde instructeur. Na afloop ontvingen alle deelnemers een certificaat uit handen van burgemeester Arie van Erk en wethouder Anne de Jong.

De 92-jarige mevrouw Serné was enorm blij met het door haar behaalde certificaat. Zij had van te voren al gevraagd aan de organisatie of ze dit zou ontvangen: "Die wil ik als bewijs voor mijn kinderen hoor.

Zo kunnen ze zien dat ik heb meegedaan en alles nog goed weet in het verkeer!", liet de hoogbejaarde deelneemster weten, die met name de rem-reactietest bijzonder interessant vond. (Op de foto de 92-jarige mevrouw Serné.| Foto en tekst: Annemiek Cornelissen)