Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornellisen

Sparen voor een nieuwe bus

Regio n Stichting Deeltijdzorg Gehandicapten is een ouderinitiatief om geld in te zamelen, zodat kinderen met een verstandelijke beperking leuke dingen kunnen ondernemen in hun vrije tijd.

De kinderen brengen hun vrije tijd onder ander door op de Willem van den Bergh-stichting van 's-Heerenloo. De Stichting gaat nu actie voeren voor een nieuwe bus die zodanig aangepast is, dat er ook kinderen in hun rolstoel op een verantwoorde wijze mee vervoerd kunnen worden. Een ritje met de bus naar de supermarkt, naar het strand, naar een optreden of een ander uitje is voor deze kinderen een geweldige ervaring. Als eerste actie doet de Stichting mee met de Rabobank Clubkascampagne van de Bollenstreek.

Rabobank-leden van de Bollenstreek kunnen een stem uitbrengen op verenigingen en stichtingen.

Elke stem is 1 euro waard. In de begin 2017 volgen er nog meer acties. Meer info: mkm@planet.nl.


Welzijn houdt spreekuur in de wijk

Hillegom n Welzijn Hillegom is gestart met een nieuwe activiteit: Spreekuur in de wijk. Een laagdrempelig project, dat inwoners op vijf plekken op verschillende momenten de gelegenheid biedt om met vragen en problemen te komen over de wijk waarin ze wonen.

De spreekuren zijn in Buurtkamer Jeugdland, de bieb, Bollenstroom, het Alzheimercafé Bollenstreek en 't Pluspunt. Volgens Projectcoördinator Lotty Klassen wordt het spreekuur wisselend bemand door medewerkers van Welzijn Hillegom. "We proberen daarbij de spreekbuis te zijn voor mensen uit de wijk. Zij kunnen bij ons terecht met de meest uiteenlopende dingen. Kunnen we niet direct helpen, leggen we dit voor aan de juiste personen en maken we een vervolgafspraak". Volgens Lotty Klassen is een dergelijk project belangrijk. "Mensen lopen vaak met vragen rond of problemen en dan weten ze niet waar ze ermee naartoe moeten." Klassen zal zelf ook op het spreekuur zitten samen met onder andere Welzijnsadviseur Bertine Westerhoven. "Ook zijn er mensen die bijvoorbeeld vrijwilligerswerk willen doen en niet weten waar ze zich aan moeten melden, of weer een andere kant, een maatje zoeken om leuke dingen mee te ondernemen. Maar er kan ook een mantelzorger zijn die niet meer weet wat hij moet doen". Meer informatie: info@welzijnhillegom.nl.