De kinderen van de Rembrandtschool zijn er al helemaal klaar voor: de proeverij op 14 oktober. | Foto: pr
De kinderen van de Rembrandtschool zijn er al helemaal klaar voor: de proeverij op 14 oktober. | Foto: pr Foto: pr

Rembrandtschool houdt proeverij met gezonde snacks

Lisse n Leerlingen van de Rembrandtschool in Lisse houden op vrijdag 14 oktober een proeverij met gezonde snacks en tussendoortjes. Ouders en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De Proeverij vindt plaats van 11.45 uur tot 12.15 uur.

"Wij sluiten met de Proeverij het eerste thema af van de Alles-in-1 lesmethode, waarmee we dit schooljaar zijn gestart", vertelt directeur Ellen de Vries. "Deze methode gaat uit van verschillende leerstijlen. We leren uit boeken, maar we doen ook veel met materiaal, museumbezoekjes, creatieve opdrachten en we nodige gasten uit die goed kunnen vertellen over het thema."

Uitdagingen

Kinderen worden er blijer van wanneer ze op verschillende manieren kunnen leren, weet De Vries uit ervaring. "Dat geldt ook voor de meer begaafde kinderen. Zij ervaren veel uitdagingen in de stof." Het thema dat wordt afgesloten met de Proeverij is 'voeding'. "Elk thema duurt vijf weken. Vervolgens hebben we drie tussenweken waarin we werken met Alles Apart. Dat hoort bij Alles-in-1. Bij Alles Apart wordt extra ingezet op taal en spelling. Het volgende thema is Europa."

Het thema voeding waar alle klassen aan werken, wordt afgesloten met de proeverij

De Rembrandtschool heeft in totaal vier groepen. "We hebben sinds dit schooljaar een 1/2/3 - waarbij groep 3 's morgens twee keer een uur apart instructie krijgt - en een 6/7 klas, vertelt De Vries. "De 4/5 klas draait al langer op deze manier. Groep 8 is geen combinatieklas." De sfeer op school is rustig en ontspannen. De klassen zijn vrij klein, waardoor de kinderen alle aandacht krijgen. "Ouders zijn over het algemeen heel tevreden. Wat wel speelt, is de onzekerheid over wat er met onze school gaat gebeuren."

De Vries communiceert daar open en eerlijk over richting ouders. Ik zie het positief in, knikt ze. "De gemeente heeft ingestemd met vernieuwbouw. Alleen de onzekere situatie over het voortbestaan van PCPO heeft voor uitstel gezorgd." Inmiddels is bekend dat een personele unie is gevormd met de Sophiastichting, met als uitgangspunt een latere bestuurlijke fusie. "Dit nieuws zorgt voor meer zekerheid over de toekomst van PCPO. Het is nu afwachten wat dat in de komende maanden voor de Rembrandt en de vernieuwbouw betekent."