Henri Siebelt met zijn vrouw Gon en hun zoons, schoondochter en kleinzoon. | Foto: Annemiek Cornelissen.
Henri Siebelt met zijn vrouw Gon en hun zoons, schoondochter en kleinzoon. | Foto: Annemiek Cornelissen. Foto: annemiek

Hangkous voor Siebelt

Hillegom n In café Zomerzorg werd zaterdag 15 oktober een uitzwaaifeestje gehouden voor kastelein Henrie Siebelt, die ruim 43 jaar bij deze onderneming eigenaar was.

Door Annemiek Cornelissen

Siebelt heeft het bedrijf overgedaan aan zijn beide zoons, Marvin die in de keuken de scepter gaat zwaaien en Nigel, die het bar- en zalengedeelte gaat runnen en de dagelijkse gang van zaken voor zijn rekening neemt. Uit handen van burgemeester Arie van Erk kreeg Siebelt tot zijn grote verrassing de Hillegomse Hangkous aangeboden.

Siebelt was tot tranen geroerd bij de uitreiking. Hij had het duidelijk niet verwacht. "Ik ben niet iemand die graag in de belangstelling staat. Ik ben liever gewoon in de keuken om te werken", liet een nog duidelijk ontroerde Siebelt na de uitreiking weten. Volgens Siebelt is het tijd geworden om minder te gaan werken. Zondag 16 oktober is hij samen met zijn vrouw Gon op het vliegtuig gestapt voor een reis naar Zuid-Afrika. "We zijn drie weken weg en daarna ga ik een dag per week in de keuken werken en de administratie doen. Verder niks. Het is tijd voor een flinke stap terug. Ik ben moe. Ongeveer vijftig jaar lang heb ik honderd uur per week gedraaid. Je hoort me niet klagen hoor, het was met plezier, alleen dan houd je het vol."

Volgens Siebelt komt eens het moment: nu is het klaar. En dat moment is aangebroken. "Iedereen die me kent weet dat ik niet in de belangstelling wil staan. Het is precies mooi zo." Volgens Siebelt gaat de Hillegomse Hangkous een mooie plek krijgen. "Ik moet nog even denken waar, maar ik denkt dat het een ereplaats gaat worden in het café, zodat mijn zonen het beeldje ook steeds kunnen zien en ik hoop dat ze er een voorbeeld aan zullen nemen."


Piet Muller slaat toe

Hillegom n In de interne competitie van schaakclub De Uil speelde Hennie van Eeuwijk, titelkandidaat, dit weekend met wit tegen routinier Piet Muller.

Van Ewijk speelde een minder sterke zet en verloor daarmee een stuk en moest uiteindelijk opgeven.

Kick van Rooijen deed het goed tegen Rob Brouwer die de partij verloor.

Marcel Bolhuis won van Peter de Haas en Cor Vooijs verloor van Engbert van der Zaag.