Vanwege het 5-jarig bestaan houdt het popkoor een benefietmiddag voor KiKa in 't Poelhuys. | Foto: pr
Vanwege het 5-jarig bestaan houdt het popkoor een benefietmiddag voor KiKa in 't Poelhuys. | Foto: pr Foto: pr

The Tulipsingers maken zich sterk voor KiKa

Lisse n Popkoor The Tulipsingers viert het eerste lustrum met een benefietmiddag ten bate van KiKa. Zaterdag 5 november hopen de koorleden heel veel mensen te mogen verwelkomen in 't Poelhuys tussen 13.00 en 17.00 uur.

Door Ruth Eppink

The Tulipsingers is een popkoor dat uit louter dames bestaat. Oprichter Marian van Santen: "Ik had een popkoor voor ogen waarvoor ik de arrangementen zelf kon schrijven. Met alleen vrouwen doe ik dat driestemmig. Met mannen erbij zou ik het vierstemmig uit moeten werken, dat zou me te veel tijd gaan kosten. Vandaar de keuze voor een vrouwenpopkoor."

Het popkoor zingt overwegend moderne nummers en staat bekend om het enthousiasme. "We vormen een vrolijke club vrouwen tussen de 26 en 65 jaar. We tellen zo'n 40 leden en kunnen nog wel wat alten gebruiken. Wie weet melden die zich wel op de benefietmiddag", hoopt Marian.

Gerry Warmerdam, de secretaresse van het koor, legt uit waarom ze ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van The Tulipsingers besloten hebben om een benefietmiddag voor KiKa te organiseren. "We weten dat er nog veel meer goede doelen zijn, maar kinderen en kanker... Dat hoort gewoon niet bij elkaar", stelt ze. Marian knikt: "En alle koorleden staan vierkant achter dit goede doel."

Activiteiten

Om alles voor de benefietmiddag in goede banen te leiden, is een commissie aangesteld. Die bestaat uit vier koorleden: Hipkje, Henriƫtte, Yvonne en Linda. "Wat hebben zij al een werk verzet", stelt Marian. "Sponsoren zoeken, flyers maken, zaal regelen. Ze doen dat geweldig!"

Natuurlijk verzorgen The Tulipsingers op 5 november een aantal optredens in de grote zaal van 't Poelhuys. Daarnaast is er een gastoptreden van jongerenkoor MindChange, dat ook geregeld zingt ten behoeve van KiKa. "Naast zang, dans en rap zijn er kinderactiviteiten, waaronder spelletjes en een kleurwedstrijd met leuke prijsjes. Ook vindt er verkoop van kleding en sieraden plaats, je kunt je heerlijk laten vertroetelen door een schoonheidsspecialiste en er is een kapster aanwezig voor het invlechten van haar. Uiteraard is er ook gedacht aan drankjes en lekkernijen. Cocktails, koffie en thee met wat lekkers erbij, er staat zelfs een frietkraam voor de deur. Ook KiKa is vertegenwoordigd en alle opbrengsten komen daar terecht", zegt Marian. "Iedereen is welkom om ons lustrum mee te vieren en KiKa te steunen. De toegang is gratis."

Het koor hoopt die dag om 17 uur de opbrengst voor KiKa bekend te kunnen maken.