De kunstenares te midden van haar bloemenpracht. | Foto: pr
De kunstenares te midden van haar bloemenpracht. | Foto: pr Foto: Caroline Spaans

Kleurrijke expositie Ella Joosten

Hillegom n Bij Kunstuitleen Bollenstreek is van 5 november tot 22 december het werk van Ella Joosten te bezichtigen.

Joostens werk is erg herkenbaar door het rijke kleurgebruik. Zij werkt met verschillende thema's maar bloemen blijven haar inspireren. Voor deze expositie heeft Joosten een nieuwe serie schilderijen gemaakt. Boeketten staan hierin centraal. Daarnaast zijn er kleurrijke houten objecten van haar te zien.

De schilderijen van Ella Joosten hebben een frisse, krachtige en opvallend vrolijke uitstraling. 'Behalve de fascinatie voor de bloemen spreken de verschillende vormen en structuren van iedere afzonderlijke bloem mij aan. De bloemen zijn laag over laag met acrylverf geschilderd. Ze zijn realistisch maar tegelijkertijd gestileerd vormgegeven. Door de vele kleurnuances, de helderheid en het hoge contract hebt ik de lichtwerking in de schilderijen versterkt. Zo lijkt het net of er een lichtje achter brandt!' vertelt de kunstenares.

'Het figuratieve expressieve werk spreekt jong en oud tot de verbeelding', vertelt Denise van der Zande, eigenaresse van de Kunstuitleen. 'Tijdens de rondleidingen die we geven aan schoolkinderen merken we dat ook bij deze leeftijdscategorie het werk van Joosten favoriet is, het is dan ook veel besproken.' Van der Zande is trots dat deze kunstenaar een heel nieuwe serie bloemenschilderijen toont bij de Kunstuitleen en nodigt iedereen die geïnteresseerd is van harte uit om te komen kijken. Meer informatie: www.kunstuitleenbollenstreek.nl


Cultureel Café bij Stichting Kreda

Lisse n Het volgende Cultureel Café vindt op 8 november van 20.00 tot 22.00 uur plaats bij Stichting Kreda

Kreda is een jonge, dynamische organisatie die activiteiten organiseert voor immigranten. Doel is het bevorderen van hun zelfredzaamheid, welbevinden, school/loopbaan en integratie. Tijdens het Cultureel Café dompelen de medewerkers van de stichting de aanwezigen onder in de Poolse cultuur. Wat zijn verschillen tussen Polen en Nederlanders? En wat bindt beiden? Maak kennis met de taal en leer wat woorden Pools. En proef lekkernijen uit de Poolse keuken.

Natuurlijk staat ook de open microfoon weer op het programma voor iedereen die kort iets wil delen of melden.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@cultureelcafelisse.nl. Stichting Kreda is gevestigd aan de Heereweg 433b.