Voor de voorstelling zijn alleen nog kaarten te bestellen voor vrijdag 28 oktober. | Foto: Steven Bemelman
Voor de voorstelling zijn alleen nog kaarten te bestellen voor vrijdag 28 oktober. | Foto: Steven Bemelman Foto: Steven Bemelman

Man van la Mancha in Floralis

Lisse n MuBo (Muziektheater Duin- & Bollenstreek) komt eind oktober naar Lisse. MuBo speelt het hilarische, ontroerende Man van la Mancha. Eerder was de voorstelling al te bewonderen in Noordwijkerhout en Leiden.

Een gevangenis in Spanje, laat 16e eeuw, waar schrijver Miguel de Cervantes zich moet verantwoorden voor de Inquisitie. Om zijn medegevangenen gunstig te stemmen, vertelt hij samen met zijn knecht Sancho zijn hilarische, soms schokkende en ontroerende verhaal over droom en werkelijkheid, gekte en verstand. Het verhaal over de nobele edelman Alonso Quijana, die leeft in een chaotische wereld vol waanzin, waaruit alle hoffelijkheid verdwenen lijkt te zijn. Hij droomt de Onmogelijke Droom over hoe mooi de wereld zou kunnen zijn, verliest zijn verstand en waant zich een dolende ridder, op zoek naar verlossing en mededogen, voor zichzelf en voor anderen. Ridder Don Quichote, de Man van La Mancha.

Martijn de Jong speelt de titelheld Don Quichote; "Ik kan me geen ander stuk voor de geest halen waar zoveel afwisseling in zit tussen humor en drama. Ontzettend grap-

pige stukken afgewisseld met delen die keihard binnenkomen. Je voelt je als publiek persoonlijk betrokken."

MuBo brengt met Man van la Mancha een nieuw soort productie. Hoewel deelname laagdrempelig is, blijft hoge kwaliteit het streven. De voorstelling is kleiner van opzet en te zien in kleinere zalen dan men van MuBo gewend is. Kaarten voor Man van la Mancha zijn er alleen nog voor vrijdag 28 oktober in theater Floralis. De voorstelling van zaterdag 29 oktober is al volledig uitverkocht. Kaarten zijn uitsluitend te bestellen via www.stichtingmubo.nl.


Lezing over zijdeschilderen bij de bieb

Lisse n Zijdekunstenaar Leoni Bonnet-Thissen vertelt op 6 november van 13:00 – 14:00 uur over haar werk dat in de maand oktober tentoongesteld wordt in de bibliotheek.

Leoni Bonnet-Thissen werkt al 35 jaar op en met zijde in een veelvoud van technieken. Ze schildert op iedere zijdesoort, van flinterdunne tule tot dik fluweel. De verschillende technieken en haar kleurkennis maken haar werkstukken uniek.Haar vele schilderijen en doeken zijn uitgewerkt in een realistische of surrealistische stijl. Haar handbeschilderde zijde wordt gebruikt door modeontwerpers en architecten. Ze werkt zowel vrij, als in opdracht, in haar atelier op de Olmenhorst of op locatie.

De lezing is gratis toegankelijk. Adres: Koninginneweg 79A.