Arie van Erk, Mark Evers, Ferdy van Breenen en de prijswinnaars. | Foto: AC
Arie van Erk, Mark Evers, Ferdy van Breenen en de prijswinnaars. | Foto: AC Foto: Caroline Spaans

Bijna 1300 euro voor KWF

Hillegom n Tijdens de avond waarop de jubilarissen van KWF afdeling Hillegom in het zonnetje werden gezet, vond nóg een bijzondere gebeurtenis plaats.

Hillegommer Ferdy van Breenen deed zijn verhaal over de actie Schenk voor een Plenk, een actie ter nagedachtenis van zijn vorig jaar op 1 november overleden vader Cor. Door Olympisch medaillewinnaar Marc Evers, die speciaal door Van Breenen was uitgenodigd, werden de winnaars getrokken die een door Van Breenen speciaal gemaakte plenk wonnen: Thea Aben, Lenie van de Weerdt en Monique en Ronald Warmerdam. Aan het bestuur van KWF werd de cheque overhandigd met het bedrag dat deze actie opleverde: 1293 euro.

Een Plenk?

"Toen mijn vader's diagnose bekend was, werd ik mij bewust dat hij ineens zou kunnen overlijden. Ik besloot een bouwtekening van een uitvaartkist te ontwerpen, die ik zelf na zijn overlijden wilde maken. Vlak voor hij overleed, kreeg ik nog een hardhouten plank van hem, met de mededeling: Maak hier maar een snijplank van. De basis voor mijn actie was gelegd. De garage van mijn ouders lag vol met materialen. Voornamelijk hout. Van deze voorraad hout ben ik snijplanken gaan maken, intussen in de volksmond 'een plenk' genoemd. Toen op Facebook een foto van een plenk werd gemaakt, stroomden de bestellingen binnen. Met de honderdste plenk besloot ik wat bijzonders te doen. Als eerbetoon aan mijn vader startte ik een actie op de KWF site met de naam Schenk voor een plek." Wie minimal 2,50 doneerde maakte kans op een door Ferdy van Breenen gemaakte snijplank. Het snijvlak is gemaakt van de plank die hij van zijn vader kreeg, het kader van eikenhout en een antieke kerkbank en de handgreep van het restant van het hout waarmee de uitvaartkist is gemaakt". Het doel van de actie was 250 euro, maar dat werd ruim overschreden.