De mannen in hun nieuwe kleding. | Foto: Collin Cooper
De mannen in hun nieuwe kleding. | Foto: Collin Cooper Foto: Caroline Spaans

FC Lisse O19-1 in een nieuw outfit

Lisse n Het oudste jeugdteam van FC Lisse O19-1, zoals de A1 tegenwoordig heet, acteert in de hoofdklasse en staat onder de bezielende leiding van de geroutineerde trainer John Cuvelier.


Met de passie en ervaring die deze trainer met zich mee brengt hoopt FC Lisse O19-1 de sprong naar de 4e divisie te gaan maken. Een aantal betrokken sponsoren hebben alvast voor een professionele uitstraling buiten het veld gezorgd. Zo heeft Into Telecom mooie polo shirts geregeld en Van Leeuwen Wand- en Plafondafwerking en Autoschade John de Groot hebben er mede voor gezorgd dat de heren er met hun nieuwe jassen er weer netjes bij lopen.

Handhaven

Aanstaande zaterdag probeert FC Lisse O19-1 om 14.15 uur in Nootdorp tegen RKDEO zijn toppositie te handhaven. De thuiswedstrijden worden gespeeld om 14.30 uur.


Geen bestuursdwang voor sloop schuur

LISSE n In januari heeft het gemeentebestuur bestuursdwang toegepast vanwege een gevaarlijke situatie in een schuur op Julianastraat 76. Hiertegen is bezwaar ingediend. De commissie bezwaarschriften en klachten acht het bouwkundige gevaar onvoldoende aangetoond. Na de hoorzitting heeft op 30 juni een nadere inspectie plaatsgevonden.

Door Arie in 't Veld

Daarbij waren de bezwaarde, de contactpersoon vanuit de rechtsbijstand, een bouwkundig expert, en vanuit de gemeente twee bouwinspecteurs en de jurist handhaving aanwezig. Hieruit zijn nieuwe feiten en omstandigheden bekend geworden die, waren zij eerder bekend geweest, niet tot het opleggen van bestuursdwang zouden hebben geleid.

Asbest

Tijdens het bezoek heeft de bouwkundig expert van bezwaarde een toelichting gegeven en is gebleken dat zich onder het asbestplaten dak van de schuur een houten dak bevindt. Eerder kon dit niet worden vastgesteld, omdat de toezichthouder niet binnen kon komen in de schuur en dit dus niet kon constateren. Doordat een houten dak onder de asbestplaten aanwezig blijkt te zijn, is het gevaar dat bij instorting van het overhellende muurdeel de stenen door het dak op personen vallen, niet aanwezig.

Herroepen

De situatie is daarmee minder ernstig dan in eerste instantie ingeschat. Reden om te besluiten - met verwijzing naar deze inspectie - dat de in eerste instantie ingezette bestuursdwang niet in stand hoeft te blijven. Het voorstel is om het bestuursdwangbesluit te herroepen en de bezwaren ontvankelijk doch ongegrond te verklaren.