Afbeelding
Foto: Sven vd Vlugt

Samen

"Samenwerking is hét toverwoord". Steeds vaker hoor je die uitdrukking. Uitgeverij Verhagen en Bo, de omroep van de Bollenstreek, geven er invulling aan.

De uitgeverij is al lange tijd een bekende uitgever van populaire kranten. Bo is een relatief nieuwe partij die zich richt op het maken van radio en tv. Beide organisaties brengen ook nieuws online. Landelijk wordt aangemoedigd dat partijen gaan samenwerken om elkaar te versterken. Aangezien Uitgeverij Verhagen en Bo beide actief zijn in de vijf gemeenten in de Bollenstreek was een afspraak snel gemaakt. Hoe de samenwerking precies ingevuld gaat worden, vereist nog uitwerking, maar één stap wordt al gezet. Bo krijgt in de kranten van Verhagen wekelijks ruimte om het reilen en zeilen van de omroep bekend te maken. Een kans die de omroep met beide handen beetpakt, want de naamsbekendheid van de omroep kan altijd beter.

Bollenstreek

Aangezien dit ons eerste verhaal is, dan toch maar even een korte voorstelling. Rond 1987 begonnen echte radiomakers een omroep vanuit Noordwijk. In 2003 kwamen Noordwijkerhout en tv er bij. De naam Noordwijk Radio paste niet meer en de omroep werd omgedoopt tot Nens, een afkorting van Noordwijk En Noordwijkerhout Samen. Aangezien wij een publieke omroep zijn, hebben wij te maken met landelijk beleid. De richting waarvoor een paar jaar geleden landelijk werd gekozen, was een professionele streekomroep met een uitzendgebied van meer dan 100.000 inwoners.

Omroep Bo stelt zich voor aan de Bollenstreek

Nens kon hieraan voldoen omdat de zendvergunningen voor Teylingen, Lisse en Hillegom vrijkwamen en Nens de gemeenten kon overtuigen voor ons te kiezen. Opnieuw klopte de naam van de omroep niet meer en vanaf september 2013 heet de omroep Bo, de omroep van de Bollenstreek. Omdat de omroep in 2013 van een sloopgebouw verhuisde naar een nieuw onderkomen was de spaarpot om pr-acties te houden leeg.

Dankzij Uitgeverij Verhagen kunnen we ons voorstellen aan de Bollenstreek en daar zijn we hartstikke blij mee.

Ard Zandbergen, hoofdredacteur BO