Zaterdag kreeg iedere voorbijganger een gratis oliebol. | Foto: Annemiek Cornelissen
Zaterdag kreeg iedere voorbijganger een gratis oliebol. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: Caroline Spaans

Oliebollen voor noppes

Hillegom n Voor het eerst sinds jaren staat er in Hillegom weer een Oud-Hollandse gebakkraam.

Het is de oliebollenkraam van de familie Brouwer. In de kraam is Michael Brouwer te vinden en zijn ouders staan in de kraam in Leiden. Brouwer vindt het tot nu toe hartstikke gezellig in Hillegom. "Het is lekker druk en gezellig.

De mensen zijn enthousiast en positief. Dat is heel belangrijk. Hierdoor doe ik de kraam ook iedere dag weer met een fijn gevoel open".

De Oud-Hollandse Gebakskraam is van dinsdag tot en met zaterdag geopend tot en met 31 december.

Rozijnen en poedersuiker

Afgelopen zaterdag deelde Brouwer bollen uit: voorbijgangers mochten gratis een oudjaarsbolletje proeven, met of zonder rozijnen, maar natuurlijk met veel poedersuiker!


Lezing Geert Mak zeer goed ontvangen

Lisse n De lezing "De levens van Jan Six" die auteur Geert Mak 4 november in de Grote Kerk in Lisse gaf, is zeer goed ontvangen, De schrijver wist de luisteraars van begin tot eind te boeien met zijn verhalen over Jan Six.

Dat de belangstelling groot was, bleek al uit het feit dat de beschikbare kaarten in korte tijd verkocht waren. Het publiek kwam niet alleen uit Lisse, ook Hillegommers en bezoekers uit andere omliggende plaatsen waren in de kerk te vinden.

Jan Six was dan ook in deze streek een naam van betekenis.

Dat bleek onder meer uit de aanwezigheid van jonkheer Jan Six van Hillegom, een nazaat van de eerste Jan Six waar Mak de research voor het boek mee begon.

Tijd om te signeren

Na zo'n anderhalf uur vertellen, waarbij het publiek aan zijn lippen hing, mocht Mak zijn stem even sparen en nam hij alle tijd om te signeren. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. De jonkheer vergezelde hem en signeerde eveneens vele boeken.

Onder het genot van een hapje en een drankje praatten de aanwezigen nog na.


Fleur tapt bijna als beste

Hillegom n Fleur Houtzager van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom is afgelopen week tweede geworden in de Biertapwedstrijd De Bollenstreek.

Zij moest Hein Bijsterbosch van Café Boeien uit Katwijk voor laten gaan.

In restaurant De Engel in Lisse gingen 41 biertappers de strijd met elkaar aan voor de titel van beste tapper.

Een jury beoordeelde het getapte bier op onder andere de schuimkraag en de presentatie.

Op vijftig locaties in heel Nederland worden deze regionale wedstrijden gehouden.

Winnaar Hein Bijsterbosch en Fleur Houtzager mogen beiden door naar de strijd om de titel Beste Biertapper van Nederland.

De landelijke finale wordt in januari 2017 gehouden.