Afbeelding
Foto: Ruth Eppink

Zigeunerorkest Csárdás treedt op in De Beukenhof

Lisse n De Werkgroep Zondag Open, aangesloten bij de Stichting De Paraplu, organiseert jaarlijks een concertreeks met zangkoren en muziekensembles uit Lisse en de regio. Het volgende optreden betreft het Leids Zigeunerorkest Csárdás.

In 1972 stond een aantal enthousiaste studenten aan de wieg van dit orkest met als inzet het op authentieke wijze vertolken van volksmuziek uit Oost-Europa. De start bestond uit zigeunermuziek, waarmee ze tijdens studiereizen in Hongaarse restaurants kennismaakten. Het repertoire verbreedde zich via Hongaarse boerenmuziek naar volksmuziek uit Roemenië, Moravië en Slowakije.

Het Zigeunerorkest Csárdás is in vele opzichten uniek. Csárdás speelt als enig Nederlands orkest muziek uit Moravië en Slowakije. Naast de bekende cello en bas worden er ook authentieke instrumenten bespeeld, zoals cimbaal, tarot en panfluit. Bezoekers zullen merken dat de orkestleden zeer veelzijdig zijn.

Gratis toegang

Het optreden is op zondag 13 november in De Beukenhof, Eikenlaan 2a. Aanvang 14.00 uur, einde circa 16.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage van de bezoekers in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Zie ook: www.csardas.nl