Afbeelding
Foto: pr

Vragenlijst GGD

Regio n Bij bijna 52.000 inwoners uit Hollands Midden is half september een uitnodiging van de GGD in de bus gevallen om mee te doen aan een gezondheidsonderzoek.

Velen hebben hier al gehoor aan gegeven, maar de GGD heeft voor betrouwbare resultaten meer ingevulde vragenlijsten nodig, zodat de resultaten per wijk uitgesplitst kunnen worden. Het onderzoek gebeurt in opdracht van de 19 gemeenten en gaat in op gezondheid en welzijn van inwoners. Inwoners die al uitgenodigd waren om mee te doen, hebben een nieuwe brief ontvangen. Deelnemen kan door de vragenlijst digitaal of schriftelijk in te vullen. De privacy van de gegevens wordt beschermd zoals dat in de Wet bescherming persoonsgegevens beschreven staat.


Dodehoekproject voor groep 7 en 8 De Lisblom

LISSE n Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Lisbloem hebben 4 november de 'Veilig op Weg'-les gekregen.

Waar kinderen en grote voertuigen elkaar ontmoeten, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Om hen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer, hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen uit groep 7 (foto) en 8 van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto's.

Het dodehoekproject 'Veilig op Weg' bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvracht-auto klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. De twee vuistregels 'blijf rechts en ruim achter een vrachtauto en houd minstens drie meter afstand' zijn daarbij heel belangrijk. Meer weten? Kijk op: www.veilig-op-weg.nl;


Wie gaat naar huis met de jaarlijkse oliebollenbeker

Regio n VO-leerlingen van scholen in Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen, Lisse, Hillegom en Oegstgeest krijgen 3 januari kans de oliebollen er weer 'af te ballen'.

KTS-, Northgo-, Leeuwenhorst-, Fioretti-, Rijnlands- of Duinzichtmavo-leerlingen die zin hebben in basketballen en misschien wel die beker scoren, mogen zich opgeven. Dat kan met vijf of zes klasgenoten voor het basketbaltoernooi van Forwodians. Inschrijfkosten zijn 15 euro per team (soms heeft school hier een speciaal potje voor). Er zijn aparte poules voor jongens- en meidenteams. Een gemengd team wordt ingedeeld in de jongenspoule. De sportdocenten van de scholen kunnen helpen met inschrijven voor het toernooi in sporthal De Tulp in Voorhout.