Emiel van Egmond (l) en Tim Verwoerd. | Foto: Esdor van Elten
Emiel van Egmond (l) en Tim Verwoerd. | Foto: Esdor van Elten Foto: Esdor van Elten

'We staan met nog meer plezier klaar voor onze klanten'

Regio n Vorig jaar nam autobedrijf Wittebrug de Noordwijkse vestiging van Kamsteeg over. Tim Verwoerd is blij met de nieuwe koers die het bedrijf vaart. "Dit is gewoon enorm fijn werken."

Door Esdor van Elten

Tim Verwoerd werkt al 40 jaar voor Volkswagen, waarvan 31 jaar bij Kamsteeg, nu Wittebrug. "Ik was echt deel van het familiebedrijf." Nu is hij als teammanager Sales, samen met zijn collega Simon van Aalst, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de Wittebrug-vestiging aan de Hooge Krocht.

Een jaar na de overname is Tim meer dan tevreden: "Bij Wittebrug wordt groot gedacht. Ze investeren en het bedrijf betrekt ons volop bij de ontwikkelingen. We voelen ons echt deel van het groter geheel, en dat biedt voordelen: Wittebrug heeft een duidelijke marketingstrategie en daardoor zijn we het laatste jaar beslist zichtbaarder geworden. De werksfeer is ook verbeterd. We staan met nog meer plezier klaar voor onze klanten." En die klanten? "Die merken wel dat er nieuw elan is. Je merkt dat de naam Wittebrug impact heeft."

De meeste veranderingen voltrokken zich tot nu toe achter de schermen, maar dat gaat veranderen volgens geboren Rijnsburger Emiel van Egmond, algemeen directeur van Wittebrug. "Met de overname van deze vestiging willen we een groter gebied bestrijken. De plaatselijke vestigingen blijven belangrijk, zeker in gebieden als de Duin- en Bollenstreek. De handel wordt elkaar lokaal gegund, dus als je hier geen vestiging hebt, verkoop je minder. Het komend jaar gaan we flink investeren in het pand. Dat krijgt een heel nieuw jasje. Fris, strak, modern, warm en gastvrij. Met veel ruimte voor techniek. Internet wordt steeds belangrijker. Nu al kun je online je hele auto configureren. De techniek in onze vestigingen sluit daar op aan. Zo wordt een auto kopen een belevenis."

Tijdens de verbouwing in de eerste helft van 2017 blijft de vestiging open. "Sterker nog, er komen zeker ook leuke acties uit." Het wordt geen pracht en praal, volgens Emiel: "Alles is er op gericht de klant beter van dienst te zijn. Maar doelmatig mag natuurlijk ook mooi zijn."


VVD: Wees reƫel over duurzaam Lisse

LISSE n De gemeenteraad werd onlangs voorgesteld om in te stemmen met vier ambities op het gebied van duurzaamheid: energieneutraal in 2040, energiezuinig Maatschappelijk Vastgoed, lagere CO2-emissies en in 2040 een circulaire economie.

Door Arie in 't Veld

Martijn Tibboel van de VVD-fractie zegt daarover op de site van de partij, dat het mooi is om te zien dat duurzaamheid bij de gemeente Lisse inmiddels hoog op de agenda staat. Er is nu een stip op de horizon gezet: daar willen we naartoe, meldt hij. "Maar die stip komt wel sneller dichterbij dan je denkt. Over krap 24 jaar, in 2040, wil Lisse energieneutraal zijn en een circulaire economie hebben. Over 13 jaar wil men dat er 25 procent minder aan mobiliteitgerelateerde CO2 wordt uitgestoten. En over 8,5 jaar heeft het gemeentehuis '0 op de meter'. Dat is een mooi streven, maar de VVD vraagt zich wel af hoe realistisch dit is," aldus Tibboel. "Is dit haalbaar in het beschreven tijdbestek? Wat voor inspanningen moeten we daarvoor leveren en hoeveel geld gaat dat kosten? Helaas ontbreken de antwoorden op deze vragen. Nu hoef je bij het tonen van ambitie niet direct volledig te onderbouwen hoe dit wordt gerealiseerd, maar tot op heden liggen er uitsluitend een reeks "kleine" te nemen maatregelen voor. De optelsom van alle kleine maatregelen is niet voldoende om te komen tot waar wel willen. Er moet ook wel wat meer gebeuren dan een klankbordgroep die zes keer per jaar met een zeer wisselende en soms zeer geringe bezetting bijeenkomt." Tibbboel zegt dat de VVD graag realistische doelen stelt. "Wij willen ambities niet naar beneden bijstellen of ineens heel fors de portemonnee moeten trekken om deze alsnog te realiseren. Daarom heeft de VVD, samen met D66 en het CDA een amendement ingediend: In 2017, gelijktijdig met het dan vast te stellen maatregelenpakket voor 2017-2018, wordt een uitgewerkt richtinggevend plan aangeboden, waarin wordt beschreven hoe de hoge ambities gerealiseerd worden."


Beursvloer Bollenstreek komt eraan

Regio n Zonder geld elkaar een handje helpen, dat is het doel van de Beursvloer Bollenstreek. De vierde editie van dit maatschappelijk verantwoorde evenement staat voor de deur.

Henk Waling en Hans Lommerse, twee leden van de Lionsclub Bollenstreek, zijn er uit. "We hebben weer over de 50 aanmeldingen. Reden om deze beurs op woensdag 23 november van 17.00 19.00 uur in het Teylingen College Noordwijkerhout door te laten gaan."
De Beursvloer Bollenstreek, georganiseerd door Lionsclub Bollenstreek in samenwerking met de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijkerhout en Noordwijk, biedt maatschappelijke organisaties, verenigingen en bedrijven gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen en hun wensen kenbaar te maken. "Bijna alle verenigingen hebben wel klussen liggen die nog niet uitgevoerd zijn omdat daar geld voor nodig is. Zeker organisaties die van subsidies afhankelijk zijn. Zij kunnen naar de Beursvloer komen om hun vraag voor te leggen aan de aanwezige bedrijven. Het doel is dat de bedrijven de organisaties helpen bij het vervullen van de vraag en daar dan iets voor terugkrijgen als tegenprestatie. Een tegenbod vanuit de organisatie of vereniging is niet verplicht, maar vergroot wel de kans op een geslaagde match. Die wordt ter plekke vastgelegd."

www.beursvloerbollenstreek.nl.