Afbeelding
Foto: pr

Van Lynden Society stopt

LISSE n Het bestuur van de Van Lynden Society, de groep die veel heeft betekend voor de Stichting Kasteel Keukenhof, stopt er mee. Het bestuur laat de leden per brief weten dat per 1 februari de activiteiten zullen worden gestaakt.

Door Arie in 't Veld

In 2009 is de Van Lynden Society opgezet om bedrijven te betrekken bij het cultureel erfgoed. De Society heeft getracht haar missie te verwezenlijken door exclusieve bijeenkomsten en activiteiten te organiseren voor deze betrokken ondernemers. Deze bijeenkomsten varieerden van netwerkbijeenkomsten tot ontbijt workshops, met een zakelijk, cultureel en/of verbindend karakter waarbij de bijdrage die deze ondernemingen leverden ten goede komen aan Landgoed Keukenhof.

De ontwikkelingen van de laatste twee jaar zijn bepalend geweest

"Wij als bestuur maken daarbij een weloverwogen afweging bij het bepalen van de besteding van de donaties. De ontwikkelingen die zich de afgelopen twee jaar hebben voltrokken hebben echter een grote impact gehad op landgoed Keukenhof en de rol die de Van Lynden Society kan vervullen. De fusie heeft de noodzaak, die er ten tijde van de oprichting van de Society was, meer dan gehoopt veranderd.

Het aantal uitnodigingen dat wij de leden konden sturen, het aantal gasten aan bijeenkomsten, het aantal ondernemers die verbonden waren aan de Van Lynden Society, het aantal gastsprekers die belangeloos hun bijdrage wilde leveren aan de ontbijtbijeenkomsten, de flexibiliteit, beschikbaarheid en zeker ook de gebruiksvrijheid om de gasten te ontvangen op het landgoed, is het afgelopen jaar sterk afgenomen."

Onduidelijkheid

Het bestuur stelt verder dat na de twee jaar van onzekerheid en onduidelijkheid over de richting die de eigendomsstichting inslaat, "het fundament van wat de Van Lynden Society met u heeft opgebouwd een stuk minder sterk geworden. Wanneer wij daar het vertrek van Marina en het uitblijven van opvolging van nieuwe bestuursleden bij optellen, is het voor het resterende bestuur een te zware taak geworden om de activiteiten van de Van Lynden Society te blijven voortzetten."

Met spijt in het hart besloten de activiteiten te staken

"Het resterende bestuur van de Van Lynden Society heeft om bovengenoemde redenen na uitvoerig overleg met spijt in het hart besloten om per 1 februari 2017 de activiteiten van Stichting Van Lynden Society te staken en de stichting op te heffen. Dit is voor ons een zeer moeilijk besluit, maar wij zien op dit moment te weinig basis om onze activiteiten voort te zetten."


Sinterklaasfeesten in het dorp

Hillegom n Sinterklaas is net in het land, dus ook in Hillegom staat een aantal feesten gepland.

Zo is bij Villa Flora zaterdag 19 november voor het vierde achtereenvolgende jaar het sintfeest met een groots programma. Het duurt van 14.00 tot 16.00 uur en de toegangsprijs bedraagt net als voorgaande jaren weer 3,50 per persoon. Deze prijs geldt voor zowel de ouders, begeleiders als de kinderen. Voorgaande jaren waren er tijdens het sinterklaasfeest diverse optredens van artiesten. Dit jaar is er gekozen voor een andere opzet, waarbij één optreden is ingepland van de 13-jarige ThaBeat Lohy die heeft meegedaan aan The Voice Kids en vorig jaar ook al optrad tijdens het grote sinterklaasfeest in Hillegom. Ook zijn er dit keer spelletjes met de kinderen en de pieten is er een kinderdisco. Het evenement wordt aan elkaar gepraat door Marco de Hollander.

Ook bij Jeugdland komt de Sint. Hij wordt in het clubgebouw aan de Sportlaan 86 verwacht op woensdag 30 november. Ook niet-leden zijn welkom. Leden betalen 1 euro en niet-leden 2 euro. Het feest duurt van 15.30 tot 17.00 uur. De Sint en zijn pieten nemen voor ieder kind een cadeautje mee naar de speeltuin. Meer info voor beide feesten: acornelissen@snelnet.net