Emiel van der Meer (links) overhandigt de petitie aan Jasper Henkelman. | Foto: Annemiek Cornelissen
Emiel van der Meer (links) overhandigt de petitie aan Jasper Henkelman. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: Caroline Spaans

Petitie behoud van glasvezelnetwerk

Hillegom n Bij het servicepunt van Lijbrandt Telecom aan de Satellietbaan 20, werd vrijdag 11 november aan Jasper Henkelman, directeur van Lijbrandt Telecom en een vertegenwoordiger van KPN, de door bijna 700 personen ondertekende petitie "Hillegom voor het behoud van glasvezelnetwerk" overhandigd.

In deze krant heeft vorige maand een artikel gestaan over de op handen zijnde veranderingen in verband met het stoppen van de glasvezeldiensten van Lijbrandt en de gestartte handtekeningenactie van Emiel van der meer.


'Culturele kaalslag in Hillegom'

Hillegom n Van Peter Nieuwendijk, onder meer Oprichter BIB, ontving de redactie onderstaande ingezonden mail. Gezien de inhoud is gevraagd om een reactie van wethouder Annechien Snuif. Deze is te lezen op pagina 18.

"Na het sluiten van het Fordmuseum, het opstappen van het voltallige bestuur van de Stichting Kulturele Raad, dat mogelijke sluiting van Het Raam tot gevolg heeft, besluit het gemeentebestuur nu ook de stekker te trekken uit de jaarlijkse gedichtenwedstrijd. Dit jaar voor de 7de keer succesvol georganiseerd voor Hillegommers en deelnemers vér daarbuiten, onder het streven "Hillegom op de kaart zetten". Daarnaast zal er ook geen subsidie meer verstrekt worden voor het CultuurWeekend in haar huidige vorm waar bezoekers uit de hele regio verwelkomd werden (Van Haarlem tot Leiden). Het CultuurWeekend met het motto: "Alle kunst is cultuur maar niet alle cultuur is kunst" krijgt heel misschien in een andere vorm nog een vervolg, waarbij voornamelijk door de gemeente wordt gedacht aan medewerking van strikt Hillegomse organisaties! Terwijl in de magere nota Kunst & Cultuur duidelijk wordt gemeld: "Cultuur verbindt en maakt ons dorp aantrekkelijk voor bewoners en toeristen". Wél zijn er vage plannen om een 15 jaar oude fietsroute langs de Hillegomse kunstwerken in de buitenlucht, nieuw leven in te blazen! De BiBkunstschuur sluit haar deuren. Dit kunstenaarscollectief aan de rand van Hillegom organiseerde in het verleden talloze drukbezochte atelierroutes. De BIB (Bollenstreek in Beeld) kan de huur van het pand niet langer opbrengen. Het kunstenaarscollectief heeft in het verleden tevergeefs bij de gemeente aangeklopt voor een subsidie. Het aanvankelijke initiatief om op de nieuwe rotondes kunst te plaatsen (waarvoor een budget aanwezig was) in door de gemeente gecanceld. De rotondes schijnen nu verhuurd te worden aan commerciële instellingen die vanaf de rotondes reclame kunnen maken. Ook ging de stichting Historisch Hillegom na een heel kort leven ter ziele en is omgedoopt in Hillegom Marketing. (vervolg op pagina 18)