Iedereen kan zich inschrijven voor de L.J. Sport Ter Specke Loop. Er zijn verschillende afstanden. | Foto: pr
Iedereen kan zich inschrijven voor de L.J. Sport Ter Specke Loop. Er zijn verschillende afstanden. | Foto: pr Foto: pr

Doe mee aan de Ter Specke Loop

Lisse n Even lekker een stukje hardlopen op de zondagochtend, hoeveel mensen doen dat wel niet? Op Zondag 27 november kan dat met velen tegelijk bij atletiekvereniging De Spartaan aan de Spekkelaan.

De vertrouwde L.J. Sport Ter Specke Loop staat dan voor de 29e keer op het programma op het welbekende Puntenburgparkoers. De eerste start is die van de gezellige gezinsloop, speciaal voor de jongere kinderen (eventueel samen met hun ouders of andere familieleden). De start hiervan is om 10.30 uur en vindt plaats op de atletiekbaan. Daar is ook de finish van de rondgang langs de verschillende sportverenigingen. Gratis Inschrijven voor de gezinsloop kan in de gemeenteloods, net naast de atletiekbaan. Iedereen ontvangt een fraaie medaille en een bollenpakket. Om precies 11.00 uur is de start van de 5 km, om 11.10 uur van de 10 km en om 11.20 uur die van de 15 km. Het is en blijft een uitdaging om toch weer een van deze afstanden te bedwingen en naar behoren uit te lopen. Met enige training moet geen van de afstanden problemen geven, alhoewel voor een 15 km toch wel wat training nodig is. Inschrijven voor de 5, 10 en 15 km kan op zondag 27 november bij honk- en softbalvereniging The Flags vanaf 09.00 uur. Het omkleden voor de dames is bij De Spartaan en The Flags, de heren kunnen terecht bij de FC Lisse. Er is voldoende parkeergelegenheid. Meer info: www.avdespartaan.nl


IJsclub houdt jaarvergadering

Lisse n Het bestuur van de Lissesche IJsclub nodigt leden en andere belangstellenden uit om de 126e jaarvergadering bij te wonen.

Die vindt dinsdag 29 november om 20.30 uur plaats in het clubgebouw aan de Randmeerstraat 73. Na afloop wordt traditiegetrouw weer een verloting gehouden met vele prijzen. Iedereen die voor aanvang van de vergadering aanwezig is, ontvangt een gratis lot.


Hozo krijgt geld voor muziekproject

Hillegom n Rabobank Bollenstreek heeft begin deze maand de resultaten van de Rabobank Club Kas Campagne bekendgemaakt. Tijdens de feestelijke bekendmaking ontvingen 162 verenigingen en stichtingen een donatiebedrag en werden de duurzaamheids- en originaliteitsprijs uitgereikt.

HOZO, locatie Bloemswaard, deed dit jaar voor het eerst mee, met als doel een muziekproject voor ouderen met dementie te kunnen opstarten. Om zo veel mogelijk stemmen te krijgen, had een aantal ouderen in Bloemswaard een lied ingezonden en hiervan een filmpje gemaakt. Nog voor de sluitingsdatum van de campagne, ontving Hozo een donatie van een automatiseringsbedrijf.

Originaliteitsprijs

Hozo eindigde weliswaar niet in de top 10 van verenigingen met de meeste stemmen, maar heeft wel een bedrag van 527,38 euro opgehaald. Daarnaast ontving zij ook de originaliteitsprijs van 500 euro voor het ingezonden filmpje. Dankzij de donatie, de stemmen en de originaliteitsprijs kan Hozo begin volgend jaar beginnen met het opstarten van het muziekproject.

Afbeelding