Vuilniszakken dumpen, lekker makkelijk. Ben je er tenminste van af. Toch? Bel liever het meldpunt van de gemeente. | Foto: Arie in 't Veld
Vuilniszakken dumpen, lekker makkelijk. Ben je er tenminste van af. Toch? Bel liever het meldpunt van de gemeente. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Arie in t Veld

n Zo wint Lisse natuurlijk nooit de schoonheidsprijs

LISSE n Twee weken geleden schreef Arie Bombarie dat de gemeente nog minstens eenmaal duidelijk naar buiten zou moeten treden over het gescheiden afval inzamelen. In diezelfde editie pakte de gemeente flink uit met bedoelde informatie, inclusief een uitgebreide afvalkalender tot en met 31 december.

De stille hoop dat voortaan iedereen weet hoe het nieuwe systeem werkt, is echter vervlogen. Want nog steeds is het een rommeltje bij de ondergrondse containers voor restafval, zoals hier bij een van de flats aan het Rembrandtplein. Geen uitzondering, want bij de andere flats was het woensdag overigens ook zo. Op de site van de Meerlanden is alle informatie die men nodig heeft voor de afvalinzameling ook te vinden: www.meerlanden.nl. Handig voor wie nog niet weet wat waar in moet, en wanneer de containers aan de straat worden geleegd.

Meldpunt

In plaats van al die vuilniszakken bij zo'n verzamelcontainer dumpen (als er eentje staat, worden het er alleen maar meer) zouden inwoners het meldpunt van de gemeente kunnen bellen. Want zo'n container kan kapot of vol zijn. En losse zakken worden niet meegenomen. Ook inwoners waarvan het pasje defect is, of die de pas kwijt zijn, kunnen bellen. Het meldpunt is bereikbaar onder 0800-547 73 65.