Deze kleine dreumes kan het prima vinden met de knecht van de Sint. | Foto: Annemiek Cornelissen
Deze kleine dreumes kan het prima vinden met de knecht van de Sint. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: Caroline Spaans

High five met Zwarte Piet in Villa Flora

Hillegom n In Villa Flora werd zaterdag 19 november weer het Grote Sinterklaasfeest gevierd.

Door Annemiek Cornelissen

Het was voor de vierde keer dat dit evenement was georganiseerd en ook nu wist een groot aantal kinderen samen met hun ouders de weg naar het feest te vinden. Zoals gewoonlijk was de presentatie in handen van Marco de Hollander, de bekende zanger/presentator, die er mede voor zorgde dat de kinderen een bijzonder gezellige middag hadden. Er werd gezongen en gedanst, er waren spelletjes en optredens van zangeres ThaBeat Lohy en dansstudio Danspas van Aarts Sport Hillegom. De kinderen van de dansstudio hadden in drie weken tijd een dansje in elkaar gedraaid voor Sinterklaas, compleet met pakjes en een leuke act. Niet alleen Sinterklaas en de pieten genoten, maar ook het publiek. Zangeres ThaBeat Lohy, was al voor het derde jaar te gast op het feest en zij zong weer de sterren van de hemel. Deze keer was gekozen om eenvoudige spelletjes met de kinderen te doen.


Opening sinterklaashuis

Hillegom n Dit jaar heeft Sinterklaas er voor gekozen om ook in het centrum van Hillegom een sinterklaashuis te maken. Twee zaterdagen is het huis geopend en Sinterklaas komt ook beide dagen even langs.

Zaterdag 19 november opende het huis voor het eerst zijn deuren en gelijk liepen er vele kinderen naar binnen. Koopcentrum Hillegom en Smallsteps hebben samen een leegstaand winkelpand omgetoverd. Komende zaterdag 26 november opent het huis ook weer zijn deuren. Bij de intocht kon iedereen zijn tekening aan Sinterklaas afgeven. Nu had Sinterklaas en zijn pieten een keuze gemaakt uit alle tekening. De vijf winnaars werden in het zonnetje gezet. Cas, Noa, Josien, Dexx en Brechtje kregen allemaal uit hand van Sinterklaas een goodiebag.

Afbeelding