Afbeelding
Foto: Ruth Eppink

Voor iedereen

"Ja, maar dat vinden de inwoners van de Bollenstreek ook leuk." Die reactie krijg ik nog weleens als een vrijwilliger van de omroep aandacht wil besteden aan een onderwerp van buiten de Bollenstreek. Als je die grens over gaat, kan je ook aandacht besteden aan de nieuwste attractie in de Efteling. Dat vinden Bollenstrekers ook leuk.

Nee, wij houden ons aan de wettelijke opdracht om ons te richten op de vijf gemeenten in de Bollenstreek. Toch hebben we ook aandacht besteed aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat deden we dan door scholieren uit de Bollenstreek te laten horen die een presentatie hadden gehouden over Clinton en Trump. Het is natuurlijk wel de kernvraag bij het draaien van een omroep. Wat wil de kijker/luisteraar/bezoeker horen, zien en lezen?

Die vraag beantwoorden we elke dag, keer op keer. Het raadslid vindt de raadsvergadering belangrijk, de voetballer de wedstrijd van het eerste team, de cultuurliefhebber een voorstelling in het theater. Moeilijkheid daarbij is dat wij ons moeten richten op vijf gemeenten, alle leeftijden en alle onderwerpen.

Hoe doe je dat? We werken op de site bijvoorbeeld met edities, dan kan je dus kiezen voor de gemeente van je interesse. Op prime time bieden we programma's voor een heel brede groep. In de avonduren laten we dan programma's voor specifieke doelgroepen horen. Religieuze programma's zitten op zondagochtend en jongeren moeten op zaterdagavond de radio aan zetten. En natuurlijk om je heen kijken wat er leeft.

Dan is het handig om 140 vrijwilligers te hebben. Die komen op verjaardagen, bij de bakker of staan ergens langs de lijn. Zij zijn onze informanten. En ervaring is ook handig. Hondenpoep is altijd een goed onderwerp, politiek moet je goed vertalen anders haken mensen af. Eigenlijk willen we aan iedereen in de Bollenstreek heel veel aandacht besteden. Dat kan in de praktijk helaas niet en daarom moeten wij ook keuzes maken en soms 'nee' zeggen.

Wilt u horen wat we met uw nieuws of evenement allemaal kunnen doen? Neem gewoon contact op. De kans op een 'ja' is altijd groter dan een 'nee'.

Ard Zandbergen,

eindredacteur Bo