De acteurs van PlayBack gingen in gesprek met 4 mavo. | Foto: pr
De acteurs van PlayBack gingen in gesprek met 4 mavo. | Foto: pr Foto: pr

Leerlingen geraakt door voorstelling over pesten

Lisse n Alle leerlingen uit 4 mavo van het Fioretti College hebben vrijdag de interactieve voorstelling 'Like' door theatergroep PlayBack bijgewoond in de aula.

Dit gebeurde om pesten onder jongeren onder de aandacht te brengen en tegen te gaan. De rauwe voorstelling gaf goed weer hoe het kan gaan bij vriendschappen, groepsdruk, buitengesloten worden, pesten en de invloed van social media hierop. Leerlingen werden geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten en gingen na de theatervoorstelling uitgebreid in debat over pesten.

Inzicht

Artistiek directeur Kim Zonneveld: Pesten is een belangrijk thema voor jongeren. Met deze interactieve voorstelling willen wij pesten bespreekbaar maken en jongeren bewust maken van de gevolgen. Hiermee bieden we leerlingen en docenten inzicht in pestgedrag en waar hun eigen verantwoordelijkheid ligt."

'Dit is zeker voor herhaling vatbaar'

Theatergroep PlayBack maakt maatschappelijke thema's zoals alcohol, drugs, (online) pesten, seksualiteit en geld bespreekbaar onder jongeren tussen 12 en 18 jaar, hun ouders en docenten uit het voortgezet onderwijs. Met een goed gevoel voor humor maken de acteurs zware onderwerpen bespreekbaar op middelbare scholen. Zonder te oordelen gaan ze in gesprek met jongeren. De voorstelling heeft grote indruk gemaakt op de leerlingen en is dus zeker voor herhaling vatbaar, aldus Jos Sikking, docent maatschappijleer op het Fio.