(Vanaf rechts) Predikant Zaagsma, diaken Osseweijer en Elly Keus. | Foto en tekst met dank aan Jacolien van der Valk
(Vanaf rechts) Predikant Zaagsma, diaken Osseweijer en Elly Keus. | Foto en tekst met dank aan Jacolien van der Valk Foto: Caroline Spaans

Uitreiking boek over Doop-, Trouw- en Begraafregisters

Hillegom n Het eerste exemplaar van deel 22 in de reeks Genealogische Bronnen van de dorpen rondom Leiden, uitgegeven door de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Rijnland, werd woensdag 7 december uitgereikt.

De uitreiking vond plaats in de volle Oudheidskamer van het Maartenshuis - thuishaven van Stichting Vrienden van Oud Hillegom. Jan Tolboom, voorzitter van de NGV afdeling Rijnland, leidde de avond in. Daarna reikte Elly Keus de eerste exemplaren van het boek uit aan predikant Zaagsma en aan diaken Osseweijer. Keus is de samensteller van het omvangrijke boek, dat 430 pagina's deelt, en heeft daar zeer veel vrijwillige uren aan gewijd.

Dit deel van de genoemde reeks betreft de bewerking van de Doop-, Trouw- en Begraafregisters van Hillegom vóór 1815. Zowel de Rooms-Katholieke als de Nederduits-Gereformeerde en Nederlands-Hervormde gegevens zijn hierin opgenomen.

Hillegommers van 1830

Voor iedereen, die voorouders heeft die oorspronkelijk uit Hillegom komen, is dit boek een 'must'. Na de uitreiking van de eerste exemplaren gaf Alphons Maas, coördinator van de werkgroep Genealogie van de Vrienden een bloemlezing uit de boeiende presentatie "De Hillegommers van 1830" waarover onlangs een online boek is uitgebracht door Stichting Vrienden van Oud Hillegom. Naast gastheer voor deze presentatie heeft Alphons Maas de inleiding geschreven van 'deel 22'. Tot slot konden de intekenaars op het boek hun exemplaar in ontvangst nemen, waarbij menige bezoeker met gretigheid in het boek op zoek ging naar informatie over de eigen voorvaderen. De eerste druk is bijna uitverkocht. Meer info via de mail: ceesjanvdhoek@ziggo.nl.


Muzikaal genieten met Nederlands/Fins duo

Hillegom n In het Raam vindt zaterdag 14 januari een bijzonder optreden plaats met veel verschillende muziekinstrumenten. Het concert is een uitvoering van de Nederlandse Maria van Es en de Finse Katja Maria Slotte.

Het muzikale duo noemt zich: 'The More The Mary in a New Coat of Paint'. De beide dames zijn zangeressen en kunnen veel verschillende muziekinstrumenten bespelen. De piano, accordeon, ukelele, cavaquinho, kazoo en het klokkenspel, om er maar enkele te noemen. Maar eigenlijk halen Van Es en Slotte muziek uit ieder object, wat onder hun handen komt.

Het concert begint om 20.30 uur en kaartjes zijn sinds maandag 11 december in de voorverkoop verkrijgbaar bij Tabakshop Frank Evers in de Mariastraat.

De kaartjes die mogelijk nog niet uitverkocht zijn, kunnen vanaf één uur voorafgaand aan de voorstelling opgehaald worden aan de balie bij Het Raam.