Hal 2 ligt al vrijwel geheel tegen de grond. In januari start de bouw van De Veilingmeester. | Foto: Arie in 't Veld
Hal 2 ligt al vrijwel geheel tegen de grond. In januari start de bouw van De Veilingmeester. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

Sloop gaat in hoog tempo door

LISSE n De sloop van wat ooit Hal 2 van de bloembollenveiling Hobaho was, gaat in hoog tempo door. Nog even en dan is dit gebied klaar om bebouwd te worden.

Door Arie in 't Veld

Het betreft de bouw van 46 driekamerappartementen in de sociale sector voor woningcorporatie Stek. De huurprijs bedraagt ongeveer 675 euro. Provast ontwikkelt het hele voormalige Hobaho-gebied en het wordt gebouwd door Ouwehand Bouw uit Katwijk.

De woningen worden passend toegewezen

Bestuurder Hans Al van Stek zegt over dit project dat in januari wordt gestart met de eerste bouwwerkzaamheden. "Het begint niet met het slaan van een eerste paal, maar met het aanbrengen van de damwanden, want onder het complex wordt een grote ruimte gerealiseerd voor de bergingen. Dus niet voor het parkeren, want dat gaat plaatsvinden op het maaiveld." Al zegt ook dat het streven erop is gericht dat het gebouw begin 2018 wordt opgeleverd. "Een lange bouwtijd dus, mede veroorzaakt door de bouw van de grote kelder."

Het gebouw heeft inmiddels de naam 'De Veilingmeester' gekregen en de appartementen van 80 vierkante meter zullen passend toegewezen worden. "Dat wil zeggen dat gegadigden bij een eenpersoonshuishouden minimaal 22.200 euro bruto per jaar aan inkomen moeten hebben om in aanmerking te komen. Bij een twee- of meerpersoonshuishouden is dit 30.150 euro. Voor alle gegadigden geldt een maximaal inkomen van 36.165 euro." De appartementen zijn geschikt voor een brede doelgroep, maar bij uitstek geschikt voor senioren, omdat het zogenoemde levensloopbestendige woningen zijn. Het complex zal ongetwijfeld een toegevoegde waarde voor Lisse en het woningbezit van Stek betekenen en waarschijnlijk zullen straks veel mensen hun belangstelling tonen om hier te kunnen wonen.