Afbeelding
Foto: pr

Computer-themaochtend

Hillegom n Welzijn Hillegom houdt woensdag 4 januari wederom een computer-themaochtend. Deze zal in het teken staan van het nieuwe jaar en de introductie van het Forum.

De computer themaochtend vindt plaats in Ontmoetingscentrum 't Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28. De activiteit duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Op deze ochtend wordt uitgelegd wat het Forum is: dit bestaat uit alle betrokken vrijwilligers van de computergroep. Daarnaast is er gelegenheid om elkaar een mooi nieuwjaar te wensen. Deelname aan de themaochtend is gratis. Meer informatie: Lotty Klassen, 0252 - 519700.


Darten bij Thuys

Hillegom n Bij Café Thuys aan de Haven 20 wordt vrijdag 23 december een "Bijna kerst Darttoernooi Koppel 501"gehouden.

Het toernooi vindt plaats vanaf 20.00 uur en staat uiteraard in het teken van de kerst. Traditiegetrouw vindt er in Thuys een darttoernooi plaats op de zaterdag. Voor deze ene keer is het een vrijdagavond. Er is plek voor zestien koppels.


Duo-expositie in Het Raam

Hillegom n Kunstenaars Elles de Jong en Carin van der Putten exposeren gezamenlijk hun aquarel en acryl schilderijen in Het Raam (Prinses Irenelaan 16).

De expositie is van 9 januari tot en met 4 februari gratis te bezichtigen. Van der Putten is geboren en getogen in Vogelenzang, maar woont al vele jaren in Hillegom. "Al lange tijd wilde ik iets met kleur en kleuren. Ik ben toen begonnen met aquarelles bij de Kulturele Raad. Ik wist niet dat het mij zo goed af ging. Zeker toen de lessen werden voortgezet door Frank Bosman; van hem heb ik veel geleerd." Ook De Jong genoot van haar lessen bij Bosman, waar ze Van der Putten leerde kennen. 'Een aantal jaar geleden ben ik verhuisd van Rotterdam naar Nieuw-Vennep. Toen ben ik op zoek gegaan naar een leuke tijdsbesteding en ben aquarel-les gaan volgen bij de Kulturele Raad. Nu is de tijd gekomen, dat wij onze schilderijen, en daarmee ook een stukje van onszelf, aan de wereld willen laten zien.


Kerststukjes maken bij speeltuin Kindervreugd

Lisse n Het was woensdag weer een drukte van belang in speeltuin Kindervreugd in de Engel.

Er werden die dag kerststukjes gemaakt. In de middag kwamen maar liefst 45 kinderen om een mooi stukje in elkaar te zetten. In de avond waren het 53 ouderen die hun creatieve brein lieten spreken. Er was weer genoeg groen geregeld en de sfeer zat er goed in.