De bel van de Kerstman was zaterdag volop te horen in het centrum. | Foto&tekst: Annemiek Cornelissen
De bel van de Kerstman was zaterdag volop te horen in het centrum. | Foto&tekst: Annemiek Cornelissen Foto: Annemiek Cornelissen

Gezellige kerstmarkt in het centrum

HILLEGOM n In het centrum van Hillegom werd zaterdag een kerstmarkt gehouden.

De ongeveer 60 kraampjes werden druk bezocht. Wie nog niet besmet was met het kerstvirus, kreeg het daar wel te pakken: ballen, decoraties, kleding, tassen en speelgoed, alles ademde kerst. Zelfs de kerstman liep rond en voor wie trek had was er glühwein, erwtensoep, warme chocolademelk met slagroom en broodjes worst. Jong en oud genoot met volle teugen.


Open dag Volksuniversiteit Lisse

Lisse n De Volksuniversiteit Lisse presenteert voor het tweede deel van het cursusseizoen maar liefst 80 cursussen. Een kwart daarvan is niet eerder aangeboden.

Op zaterdag 7 januari van 13.00 tot 16.00 uur zijn een groot deel van de docenten en medewerkers aanwezig om informatie te geven over het zeer ruime aanbod. Eigenlijk is er voor iedereen wel een geschikte manier om aan de eigen persoonlijke ontwikkeling te werken. De volksuniversiteiten zijn landelijk gezien de grootste aanbieders van talencursussen. In januari start een nieuwe groep Nederlands voor anderstaligen. Ook is het voor bijna alle moderne talen mogelijk om een cursus te volgen. Op de website www.volksuniversiteit-lisse.nl is over alle cursussen meer informatie te lezen. Data, begintijden, kosten, naam van de docent en een korte beschrijving van de inhoud.

De creatieve cursussen zijn ruim vertegenwoordigd. Bijna elke ochtend en avond is er gelegenheid om creatief aan de slag te gaan. Bridgen, fotografie, de digitale wereld verkennen, zo maar een greep uit de hobbysfeer. Kunst en cultuur zijn aandachtsvelden en zeker ook de beweging en ontspanningscursussen. Nieuw zijn onder meer Ashtanga Basiscs Yoga en Vinyasa Flow Yoga. De moeite van het overwegen waard en dat speciaal voor de jonge huismoeders en -vaders is Digikids en de wereld van de social media. Hoe te handelen met al die digitale spelletjes? Wat zijn de gevaren en mogelijkheden van chatboxen? Wel of geen kinderslot? Welke ouder worstelt niet met deze problemen? Meer aandacht is er ook in de wereld om ons heen om juist niet al die negatieve zaken te benadrukken. De cursussen Positieve psychologie en Positief opvoeden passen in deze moderne trend.

Wie vast kennis wil maken met een docent, of gewoon persoonlijk wil zien hoe het eraan toegaat, kan op zaterdag 7 januari, van 13.00 tot 16.00 uur terecht bij de Volksuniversiteit in de Vuursteeglaan 9. Natuurlijk is er koffie en thee.