Timmerman Blake maakt kennis met het bureaucratische uitkeringssysteem. | Foto: pr
Timmerman Blake maakt kennis met het bureaucratische uitkeringssysteem. | Foto: pr Foto: pr

I, Daniel Blake bij FHL

Lisse n Filmhuis Lisse draait 17 januari in Floralis de Britse speelfilm 'I, Daniel Blake'.

De 59-jarige weduwnaar Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Hij redt zich aardig. Tot hij een hartaanval krijgt, arbeidsongeschikt wordt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de Staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem.

De zaal opent om 19.30 uur, aanvang film 20.00 uur. Losse kaartjes kosten 7 euro per persoon. Op vertoon van een Senioren- of CJP-pas is een kaartje 6,50 euro. Floralis is gevestigd aan het Floralisplein 69.


Afscheid Alex Langeveld

Hillegom n Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel bij scoutinggroep Tjarda is vrijdag 6 januari Alex Langeveld onderscheiden.

Alle leden, oud-leden, ouders, buren en andere betrokkenen waren uitgenodigd om te proosten op het nieuwe jaar. De borrel was ook een mooi moment om afscheid te nemen van een aantal leiding- en bestuursleden en nieuwe leden te verwelkomen. Een van de mensen van wie afscheid werd genomen, was Alex Langeveld.

Langeveld heeft na 28 jaar lidmaatschap besloten het rustiger aan te doen. Als jonkie is hij bij de Welpen begonnen en daarna heeft hij alle speltakken doorlopen.

Zo was hij jaren schipper en ook langere tijd voorzitter van de Hillegomse afdeling van Tjarda. Wethouder Fred van Trigt kwam langs om Langeveld speciaal te bedanken voor zijn jarenlange inzet en gaf hem een bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland.

Van Trigt bedankte Langeveld en andere Hillegommers die op welke manier dan ook met vrijwilligerswerk actief zijn. De nieuwe voorzitter, Gerben Willemse, net twee maanden actief bij Tjarda, werd voorgesteld aan de aanwezigen.


Danceparty bij SKOL

Lisse n Het nieuwe jaar is goed begonnen bij SKOL. Maandag 2 januari werd een stoere dj-workshop voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar gehouden, een wereld van dance en draaien. Helemaal gaaf was de eigen dj-set.

Zo konden de kinderen zelf aan de slag met mixen, onder begeleiding van een dj van Kidz-dj. Alle BSO's werden gezocht, tot groot enthousiasme van de kinderen. Op locatie Sport Stars bij Ter Specke eindigde de workshop in een wedstrijdje wie het beste kan draaien. En na de workshop op BSO de Wirwar op locatie Brede School Nassaupark was er een battle tussen de jongens en meisjes. Het werd gelijkspel.

Afbeelding