Afbeelding
Foto: pr

Handgevormd keramiek in de bibliotheek

Lisse n In de halvitrine van de bibliotheek aan de Koninginneweg 79a is tot half februari handgevormd keramiek van Elaine de Jong (Den Haag 1961) te bezichtigen.

Elaine is vanaf haar prille jeugd bezig met haar handen. Ze is met recht een creatieve duizendpoot die geen enkel materiaal schroomt. Textiel, papier, verf, hout: niets ontkomt aan haar passie tot creëren. Op zoek naar nieuwe uitdagingen verdiepte zij zich in verschillende kunstvormen. Zo'n vijftien jaar geleden kwam zij in aanraking met keramiek. Deze beeldende kunstvorm met al zijn variaties is haar op het lijf geschreven. Vol enthousiasme heeft zij verschillende cursussen en workshops gevolgd om zich zowel op ambachtelijk als artistiek vlak te bekwamen en door de jaren heen heeft zij een uitgesproken stijl ontwikkeld.

Elaine houdt zich bezig met handgevormd keramiek, onder andere gebruiksgoed, objecten en halsdecoraties. Het maken van haar eigen glazuren, vaak transparante kleuren in combinatie met oxides, is kenmerkend voor haar werk en daarbij geïnspireerd door organische vormen en structuren is zij voortdurend op zoek naar de juiste balans. Elaine werkt ook in opdracht.