Salim helpt Said zijn weg te vinden. | Foto: pr
Salim helpt Said zijn weg te vinden. | Foto: pr Foto: pr

Mensen zeggen tegen me: je hebt geluk dat je een huis hebt. Dat besef ik."

Op het moment dat Said een woning kreeg in Hillegom zorgde Vluchtelingenwerk dat hij ondersteuning kreeg van een vrijwilliger. "Zonder Salim ben ik verloren en weet ik niet wat ik moet doen. Nederland is ingewikkeld met alle formulieren en instanties.

Salim heeft me daarmee op weg geholpen." Salim: "Voor de vluchtelingen is het in het begin erg lastig om zonder begeleiding een nieuw leven op te bouwen in onze samenleving."

Nederlands leren en inburgeren

"Mensen zijn de taal nog niet machtig en weten niet hoe alles hier werkt. Ik help hen daarbij en vind het mooi om te zien hoe mensen gaan participeren. Ik ben trots dat ik daar een steentje aan kan bijdragen."

Said start bijna met zijn inburgering. "Ik moet zo snel mogelijk Nederlands leren want ik wil iets terug doen voor Nederland." Said wil heel graag iets doen met zijn studie. Op dit moment helpt hij andere vluchtelingen als tolk (Engels – Arabisch).

"Als het ooit vrede is in Syrië wil ik terug gaan en daar kunnen zeggen dat ik in Nederland iets zinvols heb kunnen doen."

Vrijwilligers van Vluchtelingenwerk zetten zich in om vluchtelingen te ondersteunen bij het opbouwen van een nieuw leven. Zij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Vluchtelingenwerk?

Of samen met hen werken aan een toekomst voor vluchtelingen?

Bel of mail naar Christina Dominicus, 0252 532700 of cdominicus@vluchtelingenwerk.nl.