Vlielandkamp 2016. | Foto: website Rotary Vlielandkamp
Vlielandkamp 2016. | Foto: website Rotary Vlielandkamp Foto: Ruth Eppink

Rotary Vlielandkamp 2017 voor kinderen

Regio n Rotary Nederland organiseert elk jaar het zogenaamde Vlielandkamp, bedoeld voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Kinderen die door hun gezinssituatie niet op vakantie kunnen, krijgen zo de mogelijkheid er 10 dagen tussenuit te trekken.

De reacties van de kinderen zijn altijd heel positief; daarom organiseert Rotary deze zomerkampen elk jaar opnieuw, al sinds 1972. De club uit Sassenheim bemiddelt voor de kinderen hier uit de buurt.

Het kind wordt thuis opgehaald en samen met een aantal andere kinderen met de auto naar Harlingen gebracht door leden van de club Sassenheim en/of Voorhout. Daar komen alle kinderen samen en gaan ze met de boot naar Vlieland. Het Rotary Vlielandkamp staat bol van de activiteiten zoals varen op zee met een speedboot, zwemmen in het zwembad, een kinderdisco en een barbecue. En verder veel met elkaar spelen in het bos of op het strand, zodra het weer dat toelaat. Maar ook als het regent kunnen er binnenshuis allerlei leuke programmaonderdelen worden ingelast. Het is een kamp zonder internet en computerspelletjes. Samen activiteiten ondernemen en aandacht hebben voor elkaar staan voorop.

De twee kampperioden vallen in het tijdvak eind juli tot half augustus. De kinderen logeren in vakantiehuis De Vliehorst. Ze worden ingedeeld in groepjes van ongeveer 10 kinderen. Elk groepje staat onder leiding van een 'meester' en een 'juf'. Daarnaast zijn er een 'hoofdmeester' en een 'hoofdjuf' die het programma samenstellen en kunnen bijspringen als dat nodig is. De in totaal 24 'juffen' en 'meesters' zijn leden van verschillende disputen van studentenvereniging L.A.N.X. te Amsterdam. De Rotary-leden zijn eindverantwoordelijk en verblijven gedurende de kampperiode op het eiland voor de algehele leiding en coördinatie. Maaltijden, eten en drinken, alles wordt verzorgd door Rotary. Er zijn voor de kinderen geen kosten aan deelname verbonden. Aan het eind van de week gaan de kinderen weer met de boot terug naar Harlingen De chauffeurs staan klaar om de kinderen weer thuis te brengen.

Aanmelden

Nadere informatie over het kamp en aanmelden kan bij Regine Siedenburg van Rotaryclub Sassenheim: reginesiedenburg1@gmail.com.


Week van het gebed

Hillegom n De gebedsweek van Missie Nederland en de raad van kerken staat dit keer in het teken staan van verzoening en terugblikken op 500 jaar Reformatie. Met de slogan 'Jouw hand, mijn glimlach' maken de organisaties het thema concreet.

De week van het gebed is van zondag 15 tot en met zondag 22 januari. De diensten duren van 19.30 tot 20.30 uur.

Zondag 15 januari in de Hoeksteen, maandag 16 januari in het Open Hof, dinsdag 17 januari in de Evangelie Gemeente Hillegom, woensdag 18 januari in de St. Jozef en St. Martinuskerk, donderdag 19 januari weer in het Open Hof en vrijdag 20 januari ook weer in de Evangelie Gemeente Hillegom.

Vervolgens is in het weekend op zaterdag 21 januari opnieuw in de Hoeksteen en zondag 22 januari een afsluitende broodmaaltijd om 16.00 uur in de Evangelie Gemeente Hillegom.

Evenals voorgaande jaren worden boekjes uitgereikt waarin per dag de gebedsonderwerpen worden besproken. Meer info: www.raadvankerken.nl.