José Kortekaas (midden) wordt gefeliciteerd nadat ze de erespeld van burgemeester Weterings had ontvangen. | Foto: pr
José Kortekaas (midden) wordt gefeliciteerd nadat ze de erespeld van burgemeester Weterings had ontvangen. | Foto: pr Foto: pr

Haarlemmermeerse erespeld voor Lissese

Lisse n Het Adamas Inloophuis vierde 19 januari het 10-jarig jubileum voor alle gasten, (oud)vrijwilligers, sponsoren, stakeholders en vrienden van Adamas met een mooie theateravond. Na de voorstelling was er een verrassing voor de Lissese         José Kortekaas.

Het toneelstuk 'Help ik leef', een humoristische en acrobatische komedie over een egocentrische kankerpatiënt, was een groot succes. Daarna kwam burgemeester Weterings op het toneel en tot grote verbazing van José Kortekaas overhandigde hij haar de erespeld Haarlemmermeer. De reden werd snel duidelijk. "José is als één van de initiatiefnemers van het Adamas Inloophuis al ruim 10 jaar lang betrokken bij het inloophuis. Als coördinator, maar daarnaast ook als vrijwilliger. Kanker heb je 24x7, ook in het weekend en op feestdagen. En als je de gasten van je inloophuis centraal stelt, zoals José, ben je er altijd voor ze. En de extra tijd die dat kost noemt José passie-uren. Dit typeert Jose misschien wel het beste: passie voor de mensen in Adamas", zeggen haar collega's. Het was reden genoeg voor de gemeente Haarlemmermeer om trots op haar te zijn en haar de erespeld te geven.


Uitvoering The Wave in Solution en De Greef

Hillegom/Lisse n Bij Solution en De Greef is de uitvoering The Wave te zien.

The Wave een waargebeurd verhaal en begon toen een geschiedenisdocent in zijn klas de Tweede Wereldoorlog behandelde. Om de leerlingen te laten ervaren hoe snel mensen zich kunnen scharen achter een leider en van hieruit kunnen radicaliseren, startte hij een experiment waarbij de studenten zonder hun medeweten, ondergedompeld werden in een beweging. Het experiment liep binnen vijf dagen uit de hand liep en moest worden stopgezet. Het stuk wordt uitgevoerd door jongeren van musicalvereniging de Singing Stars en het jongerenwerk van Welzijnskwartier. In Hillegom is de uitvoering op donderdag 26 januari in Solution aan de Van de Endelaan. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de voorstelling start rond 19.30 uur.

Gratis toegang

Entree is gratis. Donderdag 2 februari wordt The Wave opgevoerd in De Greef aan de Ruishornlaan 21 in Lisse. Gratis toegang, zaal open om 19.00 uur, voorstelling begint rond 19.30 uur. Opgeven via: johanbraaksma@welzijnskwartier.nl. Meer informatie is te vinden op www.singingstars.nl


Begin februari lekker met een maaltijd bij Salvatori

Lisse n Februari is op komst. De kortste maand van het jaar, maar toch is er weer de mogelijkheid om drie keer in Buurthuis Salvatori een heerlijke maaltijd te komen verorberen.

Woensdag 1 februari wordt de spits afgebeten door team Loes, gevolgd door het Syrische echtpaar/team Jamal en Samar op 8 februari.

Genieten van een unieke sfeer

Vervolgens zal de 15e februari team Thea de maandcyclus afronden. De slogan 'Kom kennismaken en proeven en genieten van een unieke sfeer' geldt nog steeds. Dus wees welkom en...vergeet je mok niet. Het eetcafé is geopend vanaf 17.30 uur, de maaltijd wordt tussen 18.00 en 19.30 geserveerd. De kosten bedragen 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kids t/m 12 jaar. Aanmelden kan alleen telefonisch op de maandag voorafgaand aan de genoemde data bij Anneke Boogerd (0641970366). Van 08.00 tot 08.30 uur kunnen alleen buurtbewoners zich aanmelden, tot 50 procent van het totale maximum aantal. Tussen 08.30 en 09.00 uur kunnen alle overige bezoekers bellen voor een reservering.