Het bezoek van burgemeester Spruit bij Henk en Joke Netz. | Foto: Arie in 't Veld
Het bezoek van burgemeester Spruit bij Henk en Joke Netz. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

Bruidspaar blij met bezoek van burgemeester Spruit

LISSE n Het echtpaar Henk Netz (91) en Joke Netz–de Jong (89) vierde vorige week dinsdag dat ze 65 jaar geleden in het huwelijk traden. Een hoogtepunt, met burgemeester Lies Spruit op bezoek voor een persoonlijke felicitatie.

Door Arie in 't Veld

Het echtpaar woont sinds acht jaar in een appartement aan de Vivaldistraat, maar komt oorspronkelijk uit Haarlem. Daar ontmoetten ze elkaar in 1945 in de straten van de stad tijdens de dansfeestelijkheden in verband met de bevrijding. De verkeringstijd werd onderbroken doordat de bruidegom 38 maanden als dienstplichtige diende in Indonesië. Eenmaal weer thuis kon er aan trouwplannen worden gewerkt. Dat werd dus 65 jaar geleden een feit.

De bruidegom werkte aanvankelijk als typograaf bij Nobels en Jansen op de Koudenhorn in Haarlem waar de Enkhuizer Almanak werd geproduceerd. Maar zijn kennis van het handzetten en bijbehorende grafische kennis brachten hem op een breder vlak, namelijk de reclame. Eerst bij het reclamebureau van Unilever; daarna bij Smit in Amsterdam, vervolgens bij Data in Doorn, waarna hij samen met een collega zelfstandig bureau begon. Vanaf 1970 woonde het paar in Hillegom, vervolgens in Hoofddorp en daarna in Nieuw-Vennep, om uiteindelijk aan de Vivaldistraat in Lisse terecht te komen waar ze het erg naar hun zin hebben. De bruid zat in al die jaren ook niet stil en beoefende onder andere het inmiddels bijna uitgestorven vak van stenotypiste. De bruidegom was ook in het maatschappelijk leven erg actief. Zo was hij jarenlang bestuurslid en voorzitter van de scholengemeenschap waarvan de MVO-school aan de Achterweg deel uitmaakte. Ook was hij een jaar voorzitter van de Ambachtsschool in Hillegom. De bruid bekleedde een bestuursfunctie in het overkoepelende onderwijsorgaan SKO in Hillegom. Tussen alle bedrijvigheid door kreeg het echtpaar vier kinderen, die voor tien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen hebben gezorgd. Door de leeftijd ervaart het bruidspaar wel kleine mobiele beperkingen, maar doen ze merendeels samen boodschappen, wordt er veel gepuzzeld en gelezen en is de bruid sterk geïnteresseerd in de landelijke politiek. Het bruidspaar ziet een goede toekomst samen met hun kinderen en (achter)kleinkinderen. We hopen dat dit ze nog vele jaren in goede gezondheid gegeven wordt.