De drie toppers van het Fio. Ze werden eerste en lieten de nummer 2 ver achter zich. | Foto: Veronique Wertenbroek
De drie toppers van het Fio. Ze werden eerste en lieten de nummer 2 ver achter zich. | Foto: Veronique Wertenbroek Foto: veronique wertenbroek

Vakvrouwen: Floor, Madelief en Chantal

Lisse/Hillegom n Voor de Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers, was het vorige week eindelijk zover dat ze hun 'skills' konden laten tijdens de provinciale kampioenschappen.

De deelnemers deden mee in tien verschillende vakrichtingen. De afgelopen maanden hebben de leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn van het Fio Hillegom zich grondig voorbereid. Tijdens de eerste voorronde in Hillegom waren alle 4e-jaarsleerlingen van Zorg en Welzijn in teams van drie aan de beurt. Na een felle strijd kwamen Floor Geerlings, Madelief Grim en Chantal Wijnands als beste uit de bus en kwalificeerden zich hiermee voor de provinciale kampioenschappen in Leiden. Vol goede moed vertrokken de leerlingen vorige week met hun docent naar het ROC om de strijd aan te gaan met andere vmbo-scholen uit de regio. De leerlingen kregen een EHBO-casus met een Lotus-patiënt, een kookopdracht voor gezonde smoothie en ze moesten een rapportage maken voor de overdracht van een patiënt met brandwonden. De toppers van het Fioretti College werden eerste, op grote afstand van de nummer twee. Ze werden vooral geroemd voor hun goede samenwerking, enthousiasme en positieve uitstraling en het vakkundig toepassen van de beroepsvaardigheden. Een geweldig compliment en opsteker aan de vooravond van het eindexamen.