Piet Warmerdam met de kleine beker: de grote prijkt met zijn naam erop in de prijzenkast in Beverwijk. | Foto: Annemiek Cornelissen
Piet Warmerdam met de kleine beker: de grote prijkt met zijn naam erop in de prijzenkast in Beverwijk. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Kampioen Piet Warmerdam: 'Biljarten is mijn lust en mijn leven'

Hillegom n De 69-jarige Hillegommer Piet Warmerdam heeft een grote hobby en dat is biljarten. Wekelijks is hij een aantal keren te vinden in café Thuys, waar hij graag een potje speelt met zijn maten en meedoet aan wedstrijden.

Door Annemiek Cornelissen

Sinds een jaar of zes is de Hillegommer lid van bv De Klipper, die het café als thuishonk heeft. Hier is wekelijks op de donderdag een clubavond, waar ook Warmerdam van de partij is. Onlangs heeft de biljarter meegedaan aan een veteranentoernooi in Beverwijk en is kampioen geworden, met als gevolg dat er een prachtige beker prijkt in de prijzenkast van het café. Het veteranentoernooi is een jaarlijks terugkerend evenement, dat alsmaar groter wordt: deze keer waren er 52 deelnemers uit de wijde omtrek, waarvan acht van café Thuys. Warmerdam had geen hoge verwachtingen, maar wist wel met de eer te strijken. Hij kreeg niet alleen een grote beker, die hij eigenlijk meteen weer moest inleveren, omdat zijn naam erop komt te staan, maar ook de kleinere versie, welke hij mee naar Hillegom mocht nemen. Het was de 52ste keer dat het veteranentoernooi plaatsvond.

Volgens Warmerdam is het veteranentoernooi een wedstrijd die altijd al binnen een dag of drie vol zit. "Het is een leuke wedstrijd waar gezelligheid een heel belangrijke plek inneemt. Natuurlijk speelt er ook een stukje spanning mee, maar daar weet ik wel mee om te gaan. Gezelligheid is het belangrijkste en daar gaat het bij elk team dat meedoet om." Warmerdam zegt beretrots te zijn op de beker. Biljarten is zijn lust en zijn leven. Hij vertelt dat De Klipper een bloeiende vereniging is met ongeveer 25 leden, die niet alleen thuis, maar ook uitwedstrijden spelen. "De competitie loopt van september tot april en in die periode spelen we 23 wedstrijden." Warmerdam is medeorganisator van het Tom van Heusden Toernooi, een belangrijke wedstrijd die jaarlijks plaatsvindt ter nagedachtenis van de grondlegger van De Klipper, Tom van Heusden. Het winnen van de veteranenbeker is voor hem de slagroom op de taart.


Businesscompetitie golf kent spectaculaire groei

Regio n Bij Landgoed & Golfbaan Tespelduyn te Noordwijkerhout vond vorige week de loting plaats voor het 2e seizoen van de Rabobank Duin- & Bollenstreek Business Cup, een golfcompetitie speciaal voor bedrijven uit de Duin- & Bollenstreek.

Gedurende deze competitie staat golfend netwerken op een zelf gekozen tijdstip centraal. Met ruim 60 aanwezigen waren bijna alle 48 deelnemende teams vertegenwoordigd toen directeur Michiel Kolff namens hoofdsponsor Rabobank Bollenstreek de loting verrichtte. De teams spelen tot 1 juli hun 7 poulewedstrijden. Daarna worden nog 4 wedstrijden gespeeld. Organisatoren Peter Duivenvoorde van Tespelduyn en John van der Tol van Zaken voor Zaken zijn trots op de groei van deze bedrijvencompetitie. "Wij hadden wel een groei voorzien, maar 50 procent groei hadden wij echt niet verwacht."