De champagnefles wilde niet breken, tot hilariteit van de aanwezigen.  |  Foto: Arie in 't Veld
De champagnefles wilde niet breken, tot hilariteit van de aanwezigen. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

Bouw Veilingmeester gestart

LISSE n Al een poosje worden er heel wat activiteiten ontplooid op het gebied waar tot voor kort zich Hal twee van Hobaho bevond. Donderdag kreeg de start van de bouw van een nieuw appartementengebouw een officieel tintje.

Door Arie in 't Veld

Door onder andere Joop Zwetsloot (ex-Hobaho-directeur), Hans Al (bestuurder Stek) en burgemeester Lies Spruit werd een fles champagne tegen de in aanbouw zijnde damwand van de ondergrondse berging kapot geslagen. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. De fles weigerde namelijk aan het geweld toe te geven en men had enkele gooien nodig om het toch voor elkaar te krijgen.

Volgens Anton Koomen van ontwikkelaar Provast wordt de nieuwbouw van het complex 'De Veilingmeester' gerealiseerd op historische grond. De burgemeester memoreerde dat ze in haar nieuwjaarstoespraak al had gewezen op de band die veel Lissers met het gebied hebben. "Er gaat echt iets weg. Maar er komen woningen voor terug waaraan we in de sociale sector wat hebben. Een succes om vandaag te vieren." Hans Al vertelde dat er 46 appartementen komen van een dusdanige oppervlakte dat ze ook geschikt zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit. "We proberen een treintje van doorstroming in gang te zetten door mensen die nu in een eengezinswoning wonen voor zo'n appartement te interesseren." Koomen merkte ook nog op dat in de huidige markt een project als dit heel goed is te realiseren en liet er geen twijfel over bestaan dat het een complex een succes zal worden. Vervolgens ging het gezelschap met de hardnekkig tegenstribbelende fles champagne aan de gang. Toen het ding eindelijk aan diggelen ging, werd met een enorme knal een confettikanon in werking gezet die de feestvreugde verhoogde. Waarschijnlijk worden de appartementen in 2018 opgeleverd. De verdere bouw in het grote projectgebied (het bouwen van woningen op de grond waar Hal 1 zich bevindt) laat nog even op zich wachten. Er is sprake van uitstel; de Raad van State heeft uitgesproken dat er een nieuwe bestemmingsplanprocedure moet worden opgezet, die meer rekening houdt met omwonenden en bedrijven.