Afbeelding
Foto: Monique in 't Veld

Nieuwe wegwijzers

LISSE n Het straatbeeld van Lisse wordt opgefleurd door nieuwe wegwijzers.

Tekst: Arie in 't Veld/ Foto: Monique in 't Veld

Een prachtige vervanging van de hele batterij verwijzingsbordjes die op veel lantaarns zijn bevestigd en door een verkeersdeelnemer eigenlijk nauwelijks goed gelezen kunnen worden omdat je door moet rijden. De borden die nu zijn gesignaleerd vermelden in elk geval de hoogtepunten en zien er degelijk uit.


Hoe was het vroeger in Hillegom?

Hillegom n De Stichting Vrienden van Oud Hillegom presenteert de oogst van de Verhalentafels uit 2016 in een nieuw boek, "Vroeger in Hillegom: Verhalen van de Verhalentafel". De presentatie is op vrijdag 10 maart tijdens de Vriendenavond in De Hoeksteen aan het Karel Doormanplein 2.

Hoe was het leven vroeger in Hillegom? Hoe woonden en werkten de Hillegommers? Stichting Vrienden van Oud Hillegom organiseerde in 2016 twaalf bijeenkomsten, in samenwerking met de vestiging Hillegom van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Daar vertelden meer dan veertig Hillegommers hun herinneringen over diverse onderwerpen, vanaf de jaren '30 tot en met '70 van de vorige eeuw.

De verhalen zijn opgetekend door Veronica Handgraaf en Marca Bultink. Aanvang van de Vriendenavond is 20.00 uur; De Hoeksteen is open om 19.30 uur. De entree bedraagt 5 euro inclusief twee consumpties. Zie ook het uitgebreide evenementenoverzicht op www.vriendenvanoudhillegom.nl.