Bloemenmozaïeken bekijken op 15 april. | Foto: archief
Bloemenmozaïeken bekijken op 15 april. | Foto: archief Foto: archief

Info-avond bloemenmozaïekwedstrijd Lisse

Lisse n De Bloemenmozaïekwedstrijd beleeft dit jaar de zesde editie en wel op zaterdag 15 april. Het valt opnieuw samen met het Kindercorso.

In samenwerking met de gemeente Lisse wordt dinsdag 14 maart om 19.00 uur een informatieavond gehouden in het gemeentehuis van Lisse aan de Heereweg 254. Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven hoe een goed ontwerp wordt gemaakt voor een bloemenmozaïek. Ervaren steekploegen delen er hun kennis en er is alle ruimte om vragen te kunnen stellen aan het comité, technische commissie en de jury. Ook kan men een paar nagels proefsteken. Geïnteresseerden voor deze avond kunnen zich aanmelden via www.bloemenmozaieklisse.nl voor 13 maart.

De bloemenmozaïekwedstrijd valt in het paasweekend. De organisatie hoopt daarom dat scholen, sportverenigingen en buurten zich massaal inschrijven. In dit lange weekend zal er voor velen voldoende tijd om de mozaïekroute te rijden en te genieten van de bloemenkunstwerken. Natuurlijk wordt de mogelijkheid geboden om met de routebeschrijving langs alle inzendingen te gaan. Aan de fietsroute is ook weer de kunstroute verbonden. Allerlei kunstenaars in Lisse stellen hun ateliers open voor publiek. Gezien het succes van voorgaande jaren zullen vele streekgenoten, met of zonder fiets, weer gaan genieten van de mozaïeken, straatversieringen en kunst.

Inschrijven voor de wedstrijd kan via de website www.bloemenmozaieklisse.nl of via het secretariaat; mw. Y van Leeuwen, De Madelief 104, 2161 EX Lisse. Alle informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website. Kunstenaars, die hun atelier willen openstellen in het weekend van de wedstrijd en het Kindercorso, kunnen zich voor de kunstroute ook opgeven via bovengenoemde website.