Afbeelding
Foto:

Film Amish Grace in De Hoeksteen

Hillegom n De Hillegomse Bronnen draait woensdagavond 15 maart om 19.30 de film Amish Grace

De film draait in de Hoeksteen aan het Karel Doormanplein 2. De film gaat over de vredelievende Amish gemeenschap van Nickel Mines, Pennsylvania die in oktober 2006 voor altijd veranderd als een verbitterde man vijf kinderen doodt en nog eens vijf kinderen verwondt. Daarna berooft deze man zichzelf van het leven.

Vervolgens strijkt de media er neer en de gemeenschap wordt bekritiseerd voor hun onvoorwaardelijke vergeving van de dader en de manier waarop men aandacht heeft voor de weduwe van de schutter. Verscheurd door de dood van haar dochter, worstelt ook een moeder met deze overtuigingen van de Amish gemeenschap, want zij kan het de schutter niet vergeven.

De Amish hechten zeer aan hun geloof waarin ook een radicaal pacifisme is besloten, alsmede eenvoudig leven waarbij ze bijna volledig zelfvoorzienend is wat betreft voeding en alledaagse benodigdheden. Verder is een hecht gezinsleven en loyaliteit aan de geloofsgemeenschap belangrijk. Ze plaatsen zich bewust buiten de moderne wereld en wonen in agrarische gemeenschappen, nog grotendeels zoals in de eerste helft van de 19de eeuw leefde, zonder veel moderne voorzieningen en met gebruikmaking van traditionele landbouwmethoden en ambachtswerk. (Bron: Wikipedia)

Het wordt ongetwijfeld een bijzondere avond, waarop kennis kan worden gemaakt met een andere geloofsgemeenschap die worstelt met vragen als geweld, wraak en vergeving.

Temeer omdat de filmbespreking wordt geleid door pastor W. Wierenga en Sjoerd van der Galieen.

Sjoerd kent de Amish gemeenschap namelijk van binnenuit, omdat hij heeft jaren te midden van de Amish heeft geleefd.

Een kaartje kost 3 euro en dat is inclusief een kopje koffie of thee. Opgeven kan bij Yvonne Elzenga, 0252-516451 of bij Dolf Weijers: 0252-521659.


Muziekfeest in de Duinpan met Jo Ann

Hillegom/DeZilk n KBO De Zilk/Hillegom houdt zaterdag 18 maart vanaf 15.00 uur een muziekfeest voor 50-plussers in De Duinpan.

Het muziekfeest wordt muzikaal omlijst met een optreden van Jo Ann, een veelzijdige zangeres met een warme zangstem.

Jo Ann is bekend van radio en televisie en stond met diverse hits in de hitparade. Zij brengt een gevarieerd programma met internationale songs en Hollandse meezingers. Dj Minne verzorgt voor, tijdens en na haar optreden de muziek. Alle 50-plussers zijn welkom, ook niet-leden van de KBO of inwoners buiten Hillegom/De Zilk.

De toegang is gratis en iedereen ontvangt een gratis consumptie.