Een van de genomineerde panden: het Raam/Kulturele Raad aan de Nieuwe Weg 11. | Foto: Caroline Spaans
Een van de genomineerde panden: het Raam/Kulturele Raad aan de Nieuwe Weg 11. | Foto: Caroline Spaans Foto:

Bijzondere oorkonde voor markante gebouwen

n Vrienden van Oud Hillegom nomineren tien gebouwen

Hillegom n Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft tien panden genomineerd voor de 22e Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom.

Deze oorkonde wordt uitgereikt tijdens de Voorjaars Vriendenavond op vrijdagavond 10 maart in De Hoeksteen aan het Karel Doormanplein 2, Hillegom (zie artikel links op deze pagina). De Vrienden reiken deze oorkonde uit aan de eigenaar(s) van een Hillegoms pand dat op historisch verantwoorde wijze is gerestaureerd of behouden is gebleven. Dit jaar zijn panden genomineerd in de categorie "markante gebouwen, niet zijnde woonhuizen, van minstens 50 jaar oud". Eén ervan wordt vereeuwigd op een kleine aquarel van Ron Gronert, die de oorkonde zal sieren. De kanshebbers voor de Vrienden-oorkonde van 2017 zijn:Hofstraat 2B en 2C, woonhuis met voormalige timmerwerkplaats Van Meerbeekstraat 39 (voorheen: Hofstraat 49), voormalig BadhuisHoofdstraat 36-38, voormalig Postkantoor en tegenwoordig restaurant "De Soete Suikerbol" en daarboven 16 woonapartementenMariastraat 32, appartementencomplex Kloosterhof (voorheen Huize St. Jozef) Hyacintenlaan 2, voorheen Bloembollenbedrijf Walter BlomPrinses Irenelaan 16, Cultuurtheater

Het Raam/ Kulturele Raad (voorheen de R.K. Johannesschool) Nieuwe weg 11, Vreeburg (bij Bloemlust) Leidse straat 126-128, voorheen bollenschuur William Dekker (bij Brittanje) Veenenburgerlaan 108, Kweekerij-Export WittemanMeerlaan 214, voormalig kantoorgebouw van de betonfabriek De Ringvaart De beschrijving van de tien genomineerde panden staat op de website van de stichting www.vriendenvanoudhillegom.nl onder Historisch erfgoed.

Voor meer informatie: Jacolien van der Valk, SVvOH PR & Communicatie, SVvOH.PR@gmail.com.


Rommelmarkt voor onderhoud Hervormde Kerk

Lisse n In de hal van Onderwater, Achterweg-Zuid, vindt zaterdag 11 maart een grote rommelmarkt plaats.

Na maanden van inzamelen wordt alles deze dag aan de man gebracht, en dat is veel. Van boeken tot bloemen, heel veel kinderspeelgoed, meubels, kleding, keukenartikelen, curiosa, platen en cd's, schilderijen en nog veel meer. Ook is er een restaurant voor de inwendige mens. Met meer dan 100 kramen is dit een van de grootste rommelmarkten van Zuid-Holland. Open van 09.00 tot 16.00 uur. De opbrengst is voor het onderhoud aan beide kerkgebouwen van de Hervormde Kerk in Lisse. De toegang is gratis.